Sudbine

"Za godinu dana sam ostala bez oba roditelja" Ruška Jakić progovorila o trenutku koji joj je potpuno promijenio život

Ruška Jakić, uvijek je vedra, raspoložena i često svojim pričama motiviše druge da trebaju da budu svoji i gledaju sebe.

Ruška Jakić
FOTO: RTV PINK/YOUTUBE

Ipak, njen život nije nimalo bio lak, jer u jednom trenutku za samo dva mjeseca ostala bez oba roditelja.

– Bila je jedna godina u mom životu u kojoj se dogodilo nekoliko stvari. U toj godini umrli su mi otac i majka, ostala sam bez posla, Ana je otišla da studira u Italiju, umrlo mi je moje kuče koje sam obožavala i odjednom sam otvorila vrata svoje kuće i ostala sama. Skuvala sam lijepo sebi kafu i razgovarala sama sa sobom. Postoje dva puta, jedan je da padneš u depresiju i propadneš, a drugo je da digneš i digla sam se – rekla je Ruška u emisiji “Realna priča” i dodala:

– Depresija je bolest. Postoji način da upravljamo svojim mozgom. Ja sam naučila da moj mozak prima samo lijepe informacije, da moje oči vide samo ono što ja hoću i da moje uši čuju samo ono što ja želim. Naša podsvijest prima 65.000 informacija dnevno, samo izaberite onu koja vam se najviše sviđa – rekla je voditeljka.

Progovorila je i o trenutku koji su joj bili najteži, piše Magazin Novosti.

FOTO: BOŠKO KARANOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOŠKO KARANOVIĆ/RAS SRBIJA

– U to vrijeme kada je Ana otišla i kada mi se sve to dogodilo, bilo je to vrijeme embarga i ratova. Tada sam putovala po 50 sati Fudeksovim autobusom da bi vidjela svoje dijete. To su bili neki dani koji nisu bili toliko lijepi. Pošto taj Fudeks ide pored Požarevca, mene su Romi obožavali. Pošto smo prolazili kroz Trst, oni su mi rekli da će me voditi na mjesto gdje nabavljaju robu. Tada sam se sjetila da napunim torbu stvarima i otvorim svoj štand na Sajmu – rekla je Ruška u emisiji i dodala:

– Onda su mi moji neprijatelji napravili veliku uslugu. Govorili su da sam opet propala, poslije svega onoga sada prodaje stvari na Sajmu. Zapravo oni su meni učinili uslugu jer sam u to vrijeme zarađivala najviše para – zaključila je voditeljka.

Prihvati notifikacije