Politika

Nana Fata Orlović komentarisala odluku Valentina Incka "Za građane BiH stižu bolji dani"

Valentin Incko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je danas dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Nana Fata Orlović komentarisala odluku Valentina Incka "Za građane BiH stižu bolji dani"
FOTO: AL JAZEERA BALKANS/YOUTUBE/SCREENSHOT

U svojoj odluci koju je dostavio institucijama BiH naveo je kako “pomirenje ne može biti bez priznanja zločina i bez odgovornosti”. Iz cijele BiH stižu reakcije na ovu odluku.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je danas Huriju Karić, kćerku nane Fate Orlović, koja je dobro, ali se, kako je rekla njena kćerka – posljednjih dana slabije javlja na telefonske pozive.

– Upravo smo razgovarale nakon što je Incko donio odluku o negiranju genocida i ona je pozdravila. Kazala mi je kratko da je bilo krajnje vrijeme. Vjeruje da će za građane Bosne i Hercegovine nakon ove odluke doći bolji dani, iako stižu iz Republike Srpske žestoke reakcije na odluku Incka. Inače, nana Fata ne voli mnogo to ni komentisati – kazala je Hurija Karić.

Pročitajte još

Ona kaže da nanu Fatu zdravlje dobro služi, da se polako i smirila nakon što je crkva izmještena iz njene avlije u Konjević Polju.

– Mašalah, ona je super. Jede redovno, izađe ispred kuće i uživa u miru koji ima – dodala je Hurija Karić, kćerka nane Fate Orlović.

Prihvati notifikacije