Biznis

ZA HRANU 1.000 EVRA Jutjuber izračunao koliko novca mjesečno troši porodica u Njemačkoj (VIDEO)

Koliko jedna srpska porodica, koja godinama živi u Njemačkoj, zarađuje i troši da bi preživjela? Kako se tamo snalaze, ako je u pitanju jedna četvoročlana porodica, u kojoj oba roditelja rade?

ZA HRANU 1.000 EVRA Jutjuber izračunao koliko novca mjesečno troši porodica u Njemačkoj (VIDEO)
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA

Na ova pitanja odgovorio je jutjuber Vule, na svom kanalu “Vuletova svaštara”. On je u svom posljednjem snimku, pod nazivom, “Plate i mjesečni izdaci četvoročlane porodice u Njemačkoj” napravio detaljan spisak prihoda i rashoda prosečnog domaćinstva.

– Ako muž i žena rade, zarađuju mjesečno 4.500 evra. Uzeo sam neki prosjek, naravno da ima bračnih parova koji zarađuju više. Ako su na većoj poziciji, u nekoj jakoj firmi, kao što je Boš i slično, i onda rade noćne smjene… onda imaju i 5.500 evra . Ali, ima i onih koji zarađuju manje, tako da je ovo dobar prosjek – kaže Vule.

Napominje da je ta zarada odnosi za manje kvalifikovane ljude, koji imaju zanat i rade u industriji i kojih je najviše i da nije uračunavao inženjere i, recimo, IT stručnjake.

Dečiji dodatak za dvoje djece je 440 evra, objašnjava Vule, tako da je prihod prosječnog domaćinstva ukupno 4.940 evra.

Što se izdataka tiče, za četvorosoban stan kirija je 1.200 evra, komunalije su najmanje 250 evra mjesečno. Struja se plaća posebno, 150 evra mjesečno.

– Hiljadu evra nam treba mjesečno za hranu, vjerujte da ne može ispod toga. U današnje vrijeme pogotovo, kada su cijene skočile za 50 odsto – objašnjava Vule.

Detaljan presjek troškova pogledajte u videu iznad, piše Blic.

Prihvati notifikacije