Društvo

Za nju su godine SAMO BROJ: Baka Ružica rođena je davne 1918, ali to se UOPŠTE NE VIDI (VIDEO)

Procjenjuje se da u Srbiji živi oko 150 ljudi koji su rođeni prije jednog vijeka, a u ličnoj karti jedne od najstarijih Zaječarki, bake Ruže Stojanović, za godinu rođenja piše 1918. Svojim vedrim duhom i aktivnim životom baka Ruža je pravi primjer osobe kojoj njene godine nisu tegobne, prenosi Zamedia.

Za nju su godine SAMO BROJ: Baka Ružica rođena je davne 1918, ali to se UOPŠTE NE VIDI (VIDEO)
FOTO: ZAMEDIATELEVIZIJA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Za baka Ružu odlazak u prodavnicu i nabavka osnovnih namirnica predstavlja svakodnevicu. Po njenom hodu i stavu niko ne bi rekao da ima 102 godine.

Rođena je na obroncima Stare planine, a djetinjstvo zmeđu dva rata u prelijepoj prirodi je ono čega se najradije sjeća.

Idemo ujutru, beremo borovnice, imali smo stoku, čuvali ovce, koze… Od koza pravili sir za zimu, kad je blagdan jede se svašta… – priča baka Ruža. Ne zna šta je razlog njene dugovječnosti, ali otkriva i da su njene sestre, otac i brat živjeli takođe preko 100 godina.

– Nisam pila, nisam pušila… Kad je post, postimo… Jedino da sam na oca tu dugovječnost možda povukla – priča Ruža. Njeni najbliži kažu da baka i dalje može sama do ljekara, iako ambulanta nije baš blizu.

Baka Ruža ističe svoju skromnost u svemu, a od savremenih tehnologija savladala je javljanje na telefon kako bi se čula sa svojim kćerkama i unukom koji radi u susjednom Boru, piše Telegraf.