Politika

"Za ovakvu Srpsku se nismo borili" Miličević povodom obilježavanja 27 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Na Aranđelovdan, prije 27 godina, sa svojim saborcima na ratištu, dočekao sam priznanje onoga što smo stvarali i odbranili sa velikom nadom u bolju budućnost. Stvorili smo našu Republiku Srpsku, ali ipak to bolje sutra još uvijek i predugo čekamo. Sve slabiji, okovani kriminalom i korupcijom, okrivljujući jedni druge za prenose nadležnosti pod pritiskom stranaca na koje su pristajale sve vlasti Srpske, samo zbog ličnog političkog opstanka.

Milan Miličević
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je rekao Milan Miličević, vršilac dužnosti predsjednika Srpske demokratske stranke.

On u saopštenju odgovara na pitanje: Da li su zato ginuli borci Vojske Republike Srpske:

– Nismo se borili da nas pljačkaju, da nam prijete ni ovi izvana, a pogotovo ne ovi iznutra. Nismo se borili da nas ponižavaju, da budemo siromašni i da na kraju odlazimo iz Republike Srpske izgubljenog ljudskog dostojanstva i pognute glave – rekao je Miličević.

Pročitajte još

Miličević dalje naglašava da je nacionalni interes sačuvati Dejtonski sporazum.

– Naš najveći nacionalni interes je osnažiti Srpsku kako bi narod u njoj ostajao i živio normalno. Nema slobode čovjeka bez ekonomske slobode. To podrazumijeva borbu protiv kriminala i korupcije. Oko toga treba tražiti srpsko jedinstvo i dvotrećinsko okupljanje, a ne oko ličnih interesa – navodi on i dodaje:

– Predvodićemo srpsko jedinstvo po svim važnim pitanjima za napredak Republike Srpske uz podršku Srbije kao garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma – rekao je.

Miličević podsjeća da je Srpska demokratska stranka politički stvorila i u Dejtonu sačuvala Republiku Srpsku, ali sada, Srpska demokratska stranka mora pokazati da Republika Srpska može i mora drugačije, piše BN TV.

– Branimo Srpsku! Napadamo kriminal i korupciju – poručio je Miličević u izjavi povodom sutrašnjeg praznika u Republici Srpskoj kada se obilježava dan kada je u američkom gradiću Dejton nastao Dejtonski sporazum 21. novembra 1995. godine.

U Republici Srpskoj sutra je praznik i neradni dan.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije