Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Za prevoznike smanjenje cijena nafte ponižavajuće: “Trenutno OBUSTAVLJAMO PROTESTE jer ne želimo da se tučemo sa TOBOŽE NAŠOM POLICIJOM”

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Iza naših mirnih okupljanja ne stoji niti jedna politička partija, niti smo mi bilo kojoj političkoj partiji bili vjetar u leđa. Odgovorno tvrdimo da nismo “huligani” koji su izašli na ulice da ruše vlast, već da se bore da opstanu u svojoj zemlji od svog teškog rada – navedeno je u saopštenju koje je poslalo Udruženje prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Navedeno je da su mirnim okupljanjem htjeli da pokažu svim institucijama u RS i BiH u kako teškom ambijentu rade.

-Očekivali smo razumijevanje i poziv da razgovaramo da uz obostrano zadovoljstvo nađeno rješenje kako bi nam pomogli i razumjeli nas, da nam ne odlaze mladi ljudi iz zemlje ne da budu radnici u EU već robovi, međutim to se nije desilo. Na goloruke građane i prevoznike poslana je specijala i veliki broj policije sa ciljem zatrašivanja i eventualne primjene sile što nas je šokiralo. Trenutno sve naše aktivnosti po pitanju protesta obustavljamo jer ne želimo da se tučemo sa tobože našom policijom u koju od juče nemamo povjerenja, kao ni u institucije RS, sve do sastanka sa prevoznicima koji će se hitno održati, te donijeti odluka o daljim koracima – navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsjednik Udruženja Nikola Grbić.

Navode da je odluka o smanjenju cijene nafte za 0,05 KM za njih ponižavajuća i sramna i da na nju ne pristaju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO