Banjaluka

ZA RADOVE 300.000 KM Uskoro izgradnja nove ambulante u Dragočaju

Za izgradnju novog objekta ambulante u Dragočaju ove godine je predviđeno 300.000 KM, a radovi bi trebali početi na ljeto.

ZA RADOVE 300.000 KM Uskoro izgradnja nove ambulante u Dragočaju
FOTO: SRPSKAINFO

Nova ambulanta omogućiće pacijentima iz ovog i okolnih naselja da dobiju usluge zdravstvene zaštite u daleko boljim uslovima. Naime, objekat u kojem se nalazi ambulanta u Dragočaju izgrađen je 1999. sredstvima inostranih donatora i nalazi se u blizini rječice Dragočajke. Prethodnih godina je došlo do erodiranja njene obale što je dovelo do slijeganja tla i oštećenja objekta, čime je narušena bezbjednost pacijenata koji dolaze u ovu ambulantu, te medicinskog osoblja koje tu radi.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar je rekao da je trenutno u toku tender za izbor firme koja će uraditi projekat.

Mi se nadamo da će sve biti spremno tako da na ljeto počne gradnja i očekujemo da objekat bude završen do kraja ove godine – kazao je Bilčar.

Novi objekat će se graditi preko puta postojeće ambulante.

– Na toj parceli se nalazi stari objekat, u kojoj je nekada davno bila ambulanta, i on je predviđen za rušenje. Baš na tom mjestu će se napraviti nova ambulanta – rekao je Bilčar.

Napomenuo je da će se gradnja finansirati iz redovnih budžetskih sredstva te da je za te namene planirano oko 300.000 KM.

– Nadam se da će taj novac biti dovoljan za radove, ali tek kada završimo projekat znaćemo tačno koliko sredstava će nam biti potrebno – naveo je Bilčar.

Napomenuo je da postoji potreba za izgradnju ambulante za Agino selo.

– Tu još treba vidjeti da li će se ići u izgradnju novog objekta ili dogradnju postojećeg. Odluku o tome ćemo donijeti u narednoj godini – rekao je Bilčar.

Sadržaji

Nova ambulanta u Dragočaju, između ostalog, trebala bi da sadrži dvije ordinacije za preglede pacijenata kod porodičnog doktora, jednu prostoriju za intervencije, kao i prostoriju za laboratorijske usluge.