Banjaluka

Za srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece: Počela upotreba besplatnih elektronskih kartica za javni prevoz

Počela je upotreba besplatnih elektronskih karata za sve srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece.

Za srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece: Počela upotreba besplatnih elektronskih kartica za javni prevoz
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

Na dodjeli elektronskih karata, gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je kako je ovo prvi put u istoriji Banjaluke da se dešava nešto ovakvo.

– Smatramo da je to jedna od najvažnijih odluka koje smo donijeli, a koju su mnogi osporavali. Javni prevoz postaje besplatan za jednu od najznačajnih kategorija stanovništva, a to su porodice sa četvoro i više djece – poručio je gradonačelnik.

Pročitajte još

Jedna od korisnica ove kartice Ivana Radošević svakodnevno putuje, te smatra da je ovo velika stvar za sve porodice koje školuju nekoliko djece.

– Znači mi, brat i ja smo korisnici ovih kartica. Više od 13 godina naše Udruženje se bori da dobije ove karte i uspjeli smo – poručila je ona.

Svi srednjoškolci i studenti iz višečlanih prorodica koji nisu bili u prilici da predaju svoje prijave protekle sedmice, to mogu još uvijek da učine na adresi Ulica kralja Alfonsa XIII broj 26.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije