Hronika

ZA SVAKOG ČLANA PORODICE PO DVA METKA Policajka došla sa posla pa krenula u KRVAVI POHOD

Policajka Valdete Blace (45) koja je, kako se sumnja, ubila četiri člana svoje porodice u porodičnoj kući u Gnjilanu i nakon toga izvršila samoubistvo, najmanje je dva hica ispalila u svakog od njih, a jedan od njene braće ubijen je na spavanju. Policajci koji su vršili uviđaj ispričali su da su tijela bila i krv bili svuda po kući.

ZA SVAKOG ČLANA PORODICE PO DVA METKA Policajka došla sa posla pa krenula u KRVAVI POHOD
FOTO: BLLACA VALDETE/SCREENSHOT FACEBOOK, PRINTSCREEN YOUTUBE

Juče oko 13 u gnjilanskom naselju Bojanine došlo je do krvavog masakra kakav ovaj kraj ne pamti. Policajka je, prema svjedočenju komšija, tada došla kući s posla, a onda je krenula u krvavi pohod.

Prema informacijama “Gazete Ekspres”, Valdete je brata Blerima (33) ubila dok je spavao na spratu kuće, u spavaćoj sobi, a njegovo tijelo pronađeno je u toj prostoriji bez znakova života. Fisnika (34), drugog brata, usmrtila je u hodniku kuće.

Pročitajte još

Zatim je Valdete, kako se pretpostavlja, otišla u dnevnu sobu gdje je ubila svog 70-godišnjeg oca Zećira. Telo njene majke Hanife (66) pronađeno je u kuhinji. Svako od njih ubijen je sa najmanje dva hica.

Portal na albanskom dalje navodi da je Valdete ostala neko vrijeme kraj njihovih tijela da je zatim ponovo povukla obarač i izvršila samoubistvo službenim pištoljem koji je pronađen kraj njene ruke.

Mediji na albanskom danas su izvijestili i da je potvrđeno da je policajka, inače zaposlena u Policijskoj stanici Gnjilane, imala psihičkih problema i da je bila u specijalnoj ustanovi koja je savjetovala njene nadređene da joj, makar na neko vrijeme, zabrane nošenje oružja.

Pošto su se oglušali o tu naredbu, u PS Gnjilane četiri policajaca su suspendovana.

Obdukcija na koju su tijela poslata trebalo bi da bude završena danas i po dolasku rezultata biće utvrđene bliže pojedinosti zločina.

Iako motivi ovakvog čina nisu zasigurno poznati, pretpostavlja se da se policajka na ovaj korak odlučila jer ju je porodica pritiskala da se uda i zasnuje porodicu.

(Blic)