Kultura

Za svakog ponešto: Filmofili odabrali 10 najboljih ostvarenja na Netfliksu za 2023. godinu

Mnogi filmofili odustaju od bioskopa i radije biraju udobnost vlastitih kuća uz striming platforme.

Za svakog ponešto: Filmofili odabrali 10 najboljih ostvarenja na Netfliksu za 2023. godinu
FOTO: NETFLIX/YOUTUBE/SCREENSHOT

U Fejsbuk grupi “Netfliks bengers” članovi su iznijeli mišljenje o nekima od najboljih filmova ove godine i izabrali 10 u kojima su najviše uživali dok su ih gledali.

Extraction 2

Nastavak hita Krisa Hemsvorta iz 2020. “Extraction 2” uspio je osvojiti obožavaoce.

Sinopsis filma glasi: “Pri povratku s ivice smrti, komandos Tajler Rejk kreće u opasnu misiju spašavanja zarobljene porodice nemilosrdnog gangstera.”

Pain Hustlers

Film “Pain Hustlers” prikazuje Lizu Drek (Emil Blant) kako ulazi u opasno kriminalno podzemlje u uzbudljivom kriminalističkom trileru.

Sinopsis filma glasi: “Nakon što je izgubila posao, žena, koja se bori da odgoji svoju kćerku, iz očaja se zaposlila. Počinje raditi u propalom farmaceutskom start-apu, ali ono što ne očekuje je opasna šema reketarenja u koju je iznenada ušla.”

The Deepest Breath

Ostvarenje “The Deepest Breath” prikazuje mučna iskušenja koja doživljavaju ronioci testirajući svoja tijela do krajnjih granica u ovom dokumentarcu.

Sinopsis filma glasi: “Činilo se da su šampion i stručni ronilac suđeni jedan drugom. Uprkos različitim putevima kojima su krenuli, susreću se na vrhuncu svijeta u ronjenju na dah i doživljavaju uzbudljive avanture te neizbježne rizike jurnjave za snovima kroz dubine okeana.”

The Mother

Dženifer Lopez nastavlja se oprobavati u glumi i uspjela je osvojiti gledaoce Netfliksa u filmu “The Mother” iz 2023. godine.

Sinopsis filma glasi: “Dok bježi od opasnih napadača, ubica izlazi iz skrovišta kako bi zaštitila kćerku koju je ranije ostavila.”

Nowhere

Netfliks nastavlja razvijati svoje međunarodno tržište, a njegov film “Nowhere” iz 2023. gledaocima je pokazao talente koji dolaze iz Španije.

Sinopsis filma glasi: “Mlada, trudna žena po imenu Mia bježi iz zemlje u ratu skrivajući se u pomorskom kontejneru na teretnom brodu. Nakon jake oluje Mia rađa svoje dijete izgubljena u moru, gdje se mora boriti da preživi.”

A Man Called Otto

Tom Henks u ovom filmu pokazuje da je još uvijek jedna od vodećih filmskih zvijezda.

Sinopsis filma glasi: “Utučen i usamljen, udovac se odlučuje na drastičan korak. Međutim, planove mu poremeti vesela porodica koja se useljava u susjednu kuću.”

Nyad

Film “Nyad” će vjerovatno postati još jedan hit ove godine, a istinita priča o Diani Niad oduševila je mnoge gledaoce.

Sinopsis filma glasi: “64-godišnja plivačica i maratonka Diana Niad pokušava postati prva osoba koja je preplivala od Kube do Floride.”

Race to the Summit

Čini se da je 2023. godina dokumentaraca koji prikazuju ekstremne atletske napore, a “Race to the Summit” čini upravo to.

Sinopsis filma glasi: “Neustrašivi alpinisti Ueli Stek i Dani Arnold ulaze u smrtonosno rivalstvo kako bi postavili rekorde na sjevernim stranama švajcarskih Alpa.”

Plane

Uradak “Plane” je spojio Žerarda Batlera i Majka Koltera u iznenađujuće dobrom akcionom trileru koji je postao hit među filmofilima.

Sinopsis filma glasi: “Pilot Brodi Torens spašava putnike od udara groma tako što rizikuje slijetanje na ratom razorenom ostrvu, gdje otkrije da je preživljavanje slijetanja bio samo početak.”

Jawan

Nakon globalnog uspjeha “RRR” filma iz 2022. godine, filmofili su počeli uživati u kvalitetnim filmovima koji dolaze iz Indije, a ponajviše u akcionom trileru “Jawan”.

Sinopsis filma glasi: “Čovjeka pokreće lična osveta da ispravi nepravde u društvu zbog obećanja koje je dao prije mnogo godina. Suprotstavlja se monstruoznom odmetniku, koji je mnogima prouzrokovao ekstremnu patnju”, prenosi Index.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije