Kultura

ZA SVAKOGA PO NEŠTO Sedam filmova koji u kina stižu ove jeseni (VIDEO)

Pandemija korona virusa je uticala na filmsku industriju, ali i ove nam jeseni stižu novi filmovi.

ZA SVAKOGA PO NEŠTO Sedam filmova koji u kina stižu ove jeseni (VIDEO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

“Tenet”

Radi se o visokobudžetnom naučnofantastičnom filmu u kojem pratimo tajnog agenta koji otkriva misteriozno oružje pomoću kojeg se može vratiti kroz vrijeme. BBC ga opisuje kao mješavinu filmova o Bondu, Povratka u budućnost i filma Na rubu budućnosti.

“Mulan”

Pratimo doživljaje mlade Kineskinje koja se preruši u ratnika kako bi spasila svog oca i zauzela njegovo mjesto u vojsci.

“I’m Thinking of Ending Things”

U ovom filmu pratimo mladu djevojku koja svog novog momka prati na izolovanu farmu njegovih roditelja, a ono što je tamo dočeka natjeraće je da preispita sve što je znala o njemu, ali i o sebi.

“The Glorias”

Ove nas jeseni očekuje i biografska drama o feminističkoj ikoni Gloriji Stajnem u kojoj pratimo njen život, a glumi je nekoliko glumica u različitim životnim fazama.

“ White Riot”

Muzički dokumentarac bavi se pokretom “Rock Against Racism” osnovanim 1976. kao odgovor na rastuće nacionalne konflikte i antiimigrantsku politiku u Velikoj Britaniji.

“Kajillionaire”

U ovoj komediji Evan Rejčel Vud glumi mladu djevojku čiji su roditelji sitni kriminalci i koja s njima provodi dane u krađi i prevarama, ali i dalje se ne mogu izvući iz siromaštva. Sve se mijenja kad upozna novu prijateljicu koju poziva da im se priključi u najnovijem poduhvatu.

“ The Devil All the Time”

Siromašni mladić koji se na sve načine trudi da zaštiti bliske osobe, a to ga neizbježno vodi u kriminal.

Radnja ovog filma događa se nakon Drugog svjetskog rata, piše B92.