Svijet

Za ubistvo 12 godina robije: Osuđen mladić (20) koji je nožem izbo dečka (21) svog bivšeg partnera

Županijski sud u Zagrebu osudio je Ivana Šipoša (20) na 12 godina zatvora jer je 7. marta prošle godine nožem ubio novog dečka svog bivšeg partnera (21).

Za ubistvo 12 godina robije: Osuđen mladić (20) koji je nožem izbo dečka (21) svog bivšeg partnera
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Njemu je određen istražni zatvor jer je osuđen na više od pet godina zatvora, a mora platiti polovinu svih sudskih troškova u iznosu od 43.000 kuna i troškove advokata porodice žrtve.

Sud je uzeo u obzir i olakšavajuće okolnosti za Šipoša, kao što su prethodno neosuđivanje i mlađi uzrast, ali su kao otežavajuće okolnosti sagledani visok nivo krivične volje i pokušaj prikrivanja zločina.

Tijelo je pronađeno 20 dana nakon ubistva. Šipoš se tereti da je 21. marta prošle godine pozvao 21-godišnjaka, kojeg je ranije poznavao, da se sastanu na nasipu Save u blizini naselja Prečko između 19 i 20 sati.

Kada su se našli na dogovorenom mjestu, spustili su se do rijeke Save, gdje je izbila svađa, a zatim i guranje, nakon čega je Šipoš 21-godišnjaka izbo nožem i gurnuo ga u Savu. Tijelo ubijenog muškarca policija je pronašla 28. marta prošle godine u Strmcu Bukevskom.

Prihvati notifikacije