Gradovi

Za vakcinisanje protiv korone prijavljeno više od 200 zaposlenih prijedorske bolnice, prijave i dalje traju

Za vakcinisanje protiv virusa korona do sada se prijavilo više od 200 zaposlenih u bolnici "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, a za sutra je planirano da prve vakcine primi 35 onih koji rade u kovid bolnici i na kovid odjeljenju, izjavio je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Andrija Vukotić.

Za vakcinisanje protiv korone prijavljeno više od 200 zaposlenih prijedorske bolnice, prijave i dalje traju
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prijave za vakcine i dalje traju. Nakon što se sutra vakcinišu zdravstveni radnici koji su najizloženiji kontaktu sa pacijentima pozitivnim na kovid 19, očekujemo da, početkom marta, kada stiže novi kontingent od 200.000 doza ruske vakcine, imunizacija bude omogućena i svima ostalima koji to budu željeli – rekao je Vukotić za Srnu.

On je naveo da je prošle sedmice četvoro zdravstvenih radnika prijedorske bolnice bilo u Banjaluci na edukaciji za proces vakcinacije, da sutrašnju distribuciju rade Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, te da će i sve dalje korake u vezi sa ovim procesom bolnica preduzimati u dogovoru s ovim nadležnim institucijama.

Pročitajte još

– Osim zaposlenih u kovid bolnici i kovid odjeljenju, iz naše bolnice su se za vakcinisanje u Srbiji prijavila 24 radnika. Bolnica je dužna finansirati prevoz do Beograda, Loznice i Sremske Mitrovice i nakon 21 dan opet. Neki žele `Sputnjik Ve`, neki kinesku vakcinu, a samo dva radnika imamo koji žele `Fajzer – pojasnio je Vukotić.

On je izrazio zadovoljstvo što se veliki broj ljekara sa gotovo svih odjeljenja prijavio za vakcine, napominjući da je vakcinacija dobrovoljna i da se takođe može izraziti preferencija kada su u pitanju proizvođači.

Ranije danas najavljeno je da će ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sutra razgovarati sa rukovodstvom prijedorske bolnice i prisustvovati početku vakcinacije zdravstvenih radnika u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prihvati notifikacije