Banjaluka

Za zdravlje najbližih: Banjalučani biciklom stigli do Ostroga, hrabri mladići putovali četiri dana

S molitvom u mislima i za zdravlje i spasenje svojih najbližih vojnik Dragan Rokvić i vozač sanitetskog vozila Vladan Kljajić, obojica iz Banjaluke odlučili su se na nesvakidašnju avanturu, pokloničko putovanje biciklom do manastira Ostrog.

Za zdravlje najbližih: Banjalučani biciklom stigli  do Ostroga, hrabri mladići putovali četiri dana
FOTO: VIVO STUDIO / YOUTUBE / SCREENSHOT

Za putovanje su se pripremali nepune tri godine, kada se prvi put i javila ideja, ali zbog poslovnih obaveza aktera njena realizacija je morala da sačeka.

Ipak, želja ovih hrabrih mladića, zaljubljenika u ovaj sport, bila je dovoljno jaka da se usprotivi svim iskušenjima i održi se sve do danas, kada Dragan i Vladan sa ponosom prepričavaju svoju avanturu.

– Odluka je pala u svega dva dana,samo je bilo bitno da krenemo. Iskoristili smo slobodne dane i uputili se ka Ostrogu. Putovanje je trajalo nepuna četiri dana. Po jakom suncu i brdovitom terenu, sa oko 30 kg opreme na biciklu prešli smo ukupno 425 km – rekao je za Banjaluka.net Dragan Rokvić.

Pročitajte još

Prvu noć Dragan i Vladan proveli su u šatoru nedaleko od Gornjeg Vakufa, u podnožju Makljena.

– Drugi dan smo se uputili prema Mostaru. Preko Prozora spuštali smo se do Mostara, a sve vrijeme pratio nas je nenormalno jak vjetar, pa smo i niz brdo morali da okrećemo pedale – dodaje Rokvićev saputnik Vladan Kljajić.

Izazovi sa kojim su se susretali tokom pokloničkog putovanja nije umanjila želju da istraju u svojoj namjeri, dođu do pravoslavne svetinje, budu primjer drugima u promociji zdravog života i upoznaju magične krajeve zemlje.

Zbog izuzetno visoke temperature, Banjalučani su napravili kratku pauzu u Mostaru, a potom se uputili ka Stocu.

– Došli smo pred ulaz Stoca i tu zakampovali u jednoj kući u izgradnji. Ujutru ranom zorom krenuli smo za Bileću, po jako nezgodnom terenu. Tu smo iznajmili apartman i prespavali. Pratile su nas velike vrućine i duvao jak i vruć vjetar, nekarakterističan za krajeve iz kojih mi dolazimo. Sutradan smo nastavili naš put ka Ostrogu – poručuju Banjalučani.

Po planu, četvrti dan svoj putovanja stigli su do odredišta, ostroške svetinje.

Prihvati notifikacije