Svijet

ZABOLA MU NOŽ U SRCE Žena osuđena na 10 godina zatvora zbog ubistva muža

Katarina Mladineo (52) iz Komiže osuđena je na 10 godina zatvora zbog ubistva dvije godine mlađeg vanbračnog supruga Željka Gverića, krajem aprila prošle godine u Splitu.

policija Hrvatske
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

Mladineova je kriva jer je 28. aprila oko 20.30 u iznajmljenom stanu, a nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa partnerom, u alkoholisanom stanju sa najmanje 1,76 promila alkohola u krvi, zgrabila kuhinjski nož čije je sječivo bilo dugačko 15 centimetara.

Zabila je nož Gveriću u lijevu stranu grudi odnosno u srce, a oštrica je prodrla osam centimetara duboko. Od posljedica uboda, žrtva je umrla na mjestu.

Osim desetogodišnje zatvorske kazne, sudsko vijeće na čelu sa sudijom Teom Budimlić izreklo joj je i bezbjednosnu mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja koje može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora te bezbjednosnu mjeru obaveznog liječenja od zavisnosti o alkoholu koja može trajati najduže tri godine.

Pročitajte još

S obzirom da je izrečena kazna viša od pet godina, produžen joj je i istražni zatvor u kojem se nalazi od hapšenja.

Nakon ubistva žena je počela da viče i doziva susjede, a oni su pozvali policiju. Odmah je i uhapšena, ali policija je krivičnu prijavu protiv nje podnijela tek nakon par dana jer je iste večeri u rastrojenom stanju i s vidljivim povredama glave, kao i povredama ruku i nogu bila prebačena na zbrinjavanje u splitsku bolnicu. Naknadno je utvrđeno da je zadobila frakturu lobanje i slomljena rebra.

I žrtva i osuđena žena ubica bili su “ljudi s margine društva”, skloni alkoholu i čestim međusobnim verbalnim i fizičkim sukobima, ali i remećenju javnog reda i mira, piše Slobodna Dalmacija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu