Gradovi

"Zaboravili smo na izbjegavanje slavlja" Sve više zaraženih na intenzivnoj njezi, ljekari upozoravaju na poštovanje mjera

Direktor Opšte bolnice Vršac Ivan Ivanović navodi da je u tom gradu 530 aktivnih slučajeva , a na bolničkom liječenju je 61 pacijent, od čega je 58 na kiseoničnoj podršci.

"Zaboravili smo na izbjegavanje slavlja" Sve više zaraženih na intenzivnoj njezi, ljekari upozoravaju na poštovanje mjera
FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIC/RAS SRBIJA

Zavod za javno zdravlje Pančevo procjenjuje epidemijsku situaciju u Vršcu kao katastrofalnu. U Vršcu je nikad veći broj zaraženih i hospitalizovanih.

Direktor Opšte bolnice Vršac Ivan Ivanović navodi da je u tom gradu 530 aktivnih slučajeva , a na bolničkom liječenju je 61 pacijent, od čega je 58 na kiseoničnoj potpori, prenosi RTS.

Pročitajte još

– U toku jučerašnjeg dana nikada nismo imali veću potrošnju kiseonika u Vršcu, cifra iznosi tri tone. To govori o težini kliničke slike naših pacijenata. U jedinici intenzivne njege se nalazi 19 pacijenata, a 16 je na nekom od modula mehaničke ventilacije. U jedinici intenzivne intenzivna nege, 85 odsto pacijenata je nevakcinisano – dodaje Ivanović.

– Takođe mislim da smo negdje zaboravili sve protivepidemijske mjere kojih se moramo pridržavati, nošenje maski, izbjegavanje slavlja, moramo se držati tih protivepidemijskih mjera. Mjesta u bolnici ima, ali hajde da uradimo sve što je u našoj moći da ne dođe do bolničkog liječenja – ističe Ivanović.

Prihvati notifikacije