Magazin

ZABORAVITE NA FIGARO Kako napraviti raskošne lokne, a da ne oštetite kosu

Ravna kosa, duga ili kratka kosa, šiške, pramenovi, lokne - sve je dozvoljeno i poželjeno, a svaka promjena uneće vedrinu u svakodnevicu i razlog više da sa osmijehom, hrabro koračate kroz život.

kosa
FOTO: VRATA ZDRAVLJA/YOUTUBE SCREENSHOT

Bonus je ukoliko prilikom rutine uljepšavanja koristimo prirodne načine za postizanje željenog izgleda i ne oštećujemo kožu i kosu.

Ohrabrujemo vas da zaboravite na figaro, peglu za kosu, četku za feniranje i fen prilikom pravljenja lokni i talasa u kosi i nudimo vam pet načina da postignete upravo ovaj look.

1. Traka

Ukoliko se odlučite za primjenu ove tehnike biće vam potrebna elastična traka i strpljenje.

Postavite traku na glavu u visini čela sa prednje strane, iznad ušiju i tik iznad vrata sa zadnje strane.

Da bi postigli što bolje efekat i raskošnije lokne, potrebno je da vam kosa bude djelimično vlažna prije nego što pređete na sljedeći korak.

Nasmiješite se svom odrazu u ogledalu jer ćete sa elastičnom trakom na glavi izgledati poput boho princeze, a zatim pažljivim pokretima postepeno obmotavajte pramenove kose oko elastične trake.

Po završetku imaćete gotovu frizuru koju možete nositi tokom izlaska, a ukoliko u nekom trenutku, nakon par sati budete imali želju da pokažete svoje lokne, uklonite elastičnu traku sa glave i uživajte u pažnji koju će vaša frizura privući.

2. Pletenice

Postoji nekoliko vrsta atraktivnih pletenica, a ova frizura je savršena ako želite da vam kosa ne smeta tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti, ali i ukoliko želite da nakon rasplitanja pletenica kosu obogatite talasima i volumenom.

Podijelite kosu na sredini temena na dvije ravnopravne sekcije sa obje strane glave.

Svaku sekciju podijelite na tri pramena ravnomjerne širine, a zatim ih upletite. Kraj pričvrstite elastičnom gumicom u boji po izboru.

Kada raspletete pletenice dobićete romantične boho talase u kosi. Za što bolji efekat kosa, ili bar njeni krajevi, bi trebalo da bude vlažna dok pletete pletenicu.

Holandska pletenica je ideala izbor za vas ukoliko težite talasima koji počinju od samog korijena kose. Držite kosu u ovoj pletenici nekoliko sati, a kada je raspletete uživajte u divnim loknama.

3. Slamčice

Ko kaže da plastične slamčice možemo koristiti samo tokom uživanja u omiljenim sokovima? One su odlična alatka za pravljenje sitnih i definisanih lokni.

Odvajajte kosu na pramenove, svaki obmotajte oko slamčice, zategnite, pa slamčicu vežite u čvor. Zapamtite – ostavite slamčice da stoje što duže za što bolji efekat.

4. Dve visoke punđe

Ovo je jedan od najlakših načina da se brzo naprave lokne. Pomoću flaše sa rasprskivačem navlažite kosu ili je operite.

Napravite razdjeljak na sredini da biste podijelili kosu na dva jednaka dijela.

Kružnim pokretima uvijajte kosu do samog temena, a zatim je pričvrstite gumicom.

Ponovite proces sa drugom polovinom kose.

Idite na spavanje, ili nosite ovakvu frizuru dok vam se kosa potpuno ne osuši. Kada se osuši skinite gumice, i prođite prstima kroz kosu da je raščešljate.

Završite tako što ćete je poprskati vodom koja sadrži morsku so i malo je zgnječite, prenosi B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije