Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZABRANA NA SNAZI Gugl objasnio zašto ih nema na Huavej telefonima

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Julien de Rosa/EPA

Uprkos trgovinskim pregovorima između dvije zemlje, zabrana je i dalje na snazi, a za Gugl to znači da iako postoje još ažuriranja i usluge na starijim uređajima, bilo koji novi Huavej telefon nema pristup njegovim uslugama.

To je slučaj već mjesecima, ali danas je Gugl objavio objašnjenje, za koje je rekao da je to odgovor na stalna pitanja o tom problemu.

Za neke korisnike, posebno one izvan SAD i Kine, možda neće biti odmah jasno zašto uobičajeni paket Gugl aplikacija i usluga nije na novim Huavej telefonima i sada postoji detaljno službeno objašnjenje.

Ovo bi takođe moglo da posluži i kao upozorenje za svakoga ko planira da omogući zaobilazno rešenje, poput LZ Plej koji je blokiran prošle godine, piše b92.

Pravni direktor za Android & Play Tristan Ostrovski rekao je da Gugl zbog zabrane ne može da sertifikuje nove Huavej telefone. Kako je naglasio, postoji rizik od kompromitovane sigurnosti, bilo na uređajima, bilo na aplikacijama do kojih je neko mogao da dođe.

Iako je Huavej nagovještavao zamjenu Androida sopstevim operativnim sistemom i dalje se koristi Android. Neki servisi su zamijenjeni uslugama drugih kompanija poput TomTom, za mape i navigaciju, Engadžet.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO