Svijet

Zabranjene SVADBE I MASOVNA OKUPLJANJA: Oštrije mjere u Crnoj Gori od ponedjeljka

U Crnoj Gori će od ponedjeljka, 15. novembra, biti na snazi nove epidemiološkim mjere koje zabranjuju organizovanje proslava Nove godine na otvorenom, svadbi, koncerata i masovnih okupljanja, kao i rad noćnih klubova, izjavila je ministar zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Zabranjene SVADBE I MASOVNA OKUPLJANJA: Oštrije mjere u Crnoj Gori od ponedjeljka
FOTO: @AUDREYSOLOFILMS/INSTAGRAM

Bojovićeva je na konferenciji za novinare rekla da je Vlada usvojila pooštrene mjere koje će važiti do 1. decembra, s obzirom na to da se važeće nisu poštovale, ni kontrolisale i da klasičnog zaključavanja više nema jer je fokus na vakcinaciji.

Ona je navela da se rad ugostiteljskih objekata ograničava do ponoći, te da je zabranjeno organizovanje đačkih ekskurzija i izleta, privatnih proslava i rođendana.

Bojovićeva je dodala da se boravak u kućama i stanovima preporučuje samo članovima istog domaćinstva.

Ona je podsjetila da je Nacionalna digitalna kovid potvrda od ranije uslov za prelazak granice, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo svadbama /ako ih neko planira ovoga vikenda/, predstavama i sportskim takmičenjima.

Bojovićeva je naglasila da Vlada i dalje razmatra mogućnost da se od 1. decembra uvede obaveza posjedovanja Nacionalne digitalne kovid potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije, Vojsku.

– Uvođenje kovid potvrde nije osmišljeno da se krše nečija prava već da se spašavaju nečiji životi – rekla je Bojovićeva.

Ona je navela da svi koji su preminuli u Crnoj Gori od 1. maja do danas, a imali su ispod 40 godina, bili su nevakcinisani. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu