Sudbine

Zadobio povrede vratnog dijela kičme: Dječak koji je teško ranjen u pucnjavi u "Ribnikaru" otputovao u Čikago na liječenje

Dječak koji je teško ranjen u pucnjavi u OŠ "Vladisav Ribnikar" na Vračaru otputovao je danas u Čikago na dalje liječenje.

Zadobio povrede vratnog dijela kičme: Dječak koji je teško ranjen u pucnjavi u "Ribnikaru" otputovao u Čikago na liječenje
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Dječak je otputovao u pratnji oba roditelja.

– Učenik sedmog razreda koji je teško ranjen 3. maja u masakru u “Ribnikaru” danas je napustio Institut za majku i dijete “Dr Vukan Čupić” odakle se odmah prebacuje u Čikago, gdje treba da nastavi liječenje. Dijete ima tešku povredu kičme i država je organizovala prebacivanje i prijem u jednu čikašku bolnicu na dalje liječenje. Sve troškove boravka i liječenja u SAD snosiće država – piše Kurir.

Pročitajte još

Podsjetimo, državni sekretar Mirsad Đerlek kazao je nedavno da će dječak koji ima ozbiljne komplikacije zbog povrede vratnog dijela kičme liječenje vjerovatno nastaviti u Čikagu.

Takođe, ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić izjavila je prije dvije nedjelje, kada je dječak iz Urgentnog centra prebačen u Institut za majku i dijete, da je dječaku urađena traheotomija, da je prodisao, svjestan i komunikativan, kao i da pokreće lijevu ruku piše Blic.

– Postoje znaci oštećenja kako kičmene moždine, tako i perifernih nerava za desnu ruku, ali tu je još uvijek rano o bilo čemu govoriti – kazala je tada ministarka i dodala da ne znaju kakve će definitivno biti posljedice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije