Biznis

Zadovoljan klijent je stub poslovanja: MF banka ostaje na putu bankarstva okrenutog čovjeku

Biti domaća banka prije svega znači razumjeti domaće tržište i potrebe i, u skladu s tim, kreirati svoje proizvode i usluge. Takvo bankarstvo podrazumijeva i specifičan pristup klijentima, kao i procedure koje su im prilagođene, kaže Aleksandar Kremenović, predsjednik Uprave MF banke i kreator MF grupe, napominjući da je krajnji rezultat svega toga značajno ulaganje u domaću privredu.

MF banka
FOTO: MF BANKA

Zahvaljujući takvom poslovanju, MF banka je, sa svojih 36 poslovnica i više od 100.000 klijenata širom BiH, stekla veliki ugled i kod klijenata i kod domaćih i inostranih poslovnih partnera, a promjenom vlasničke strukture u kojoj je MF grupa sa 94,87 odsto većinski akcionar banke, stvara se dodatna prilika za poboljšanje kvaliteta sistema korporativnog upravljanja i maksimalno unapređenje poslovanja.

– Zajednički nastup članica, udruženih kao grupacija, rezultiraće boljom teritorijalnom pokrivenošću i dostupnošću usluga i proizvoda, ali i većim kvalitetom u radu. Naš cilj je jačanje članica grupacije snagom zajedničkog djelovanja uz otvaranje mogućnosti za kvalitetniji razvoj poslovanja, tj. za formiranje zajedničkih organizacionih uloga i zajedničke ponude palete proizvoda i usluga. Naravno, ono što ostaje naš prioritet ujedno je i ono po čemu smo najprepoznatljiviji – odnos sa klijentima, susretljivost, efikasnost  prema njihovim zahtjevima i potrebama – kaže Kremenović.

Upravo zahvaljujući povjerenju klijenata, MF banka je kroz različite vrste kredita u proteklih 14 godina kontinuirano pomagala privredu, prije svega mikro, mala i srednja preduzeća, zbog čega je fokus i u budućem periodu na poboljšanju kvaliteta i podrške preduzetnicima i stanovništvu.

Bankarstvo okrenuto čovjeku i poboljšanju kvaliteta života vidljivo je i u drugim segmentima poslovanja, dodaje Aleksandar Kremenović, podsjećajući da je MF banka bila i ostala jedina banka koja je svojim klijentima, uprkos promjenama na finansijskom tržištu, zadržala povoljnije kamatne stope.

– I na taj način štitili smo svoje klijente koji su nas uvijek birali upravo zbog posvećenosti svakom od njih, ali i brzini, fleksibilnosti i pojednostavljenim procedurama, dajući im do znanja da su nam uvijek na prvom mjestu. Segment poslovanja na koji smo takođe ponosni su i naše kamate na štednju po čemu smo posebni na tržištu. Ujedno, konstantno smo radili i na brojnim inovacijama kojima smo klijentima olakšali poslovanje, poput naše mobilne aplikacije za pravna lica – MF to go i Kartice Kasice, a u planu je implementacija i drugih inovativnih rješenja – kaže Kremenović.

Članice MF grupacije imaju više od 900 zaposlenih i preko 160 poslovnica širom BiH. Zbog toga, strateško opredjeljenje grupacije ostaje dalji razvoj kroz digitalizaciju, razvoj ESG – održivog koncepta, kao i genralno unapređenje svih razvojnih i inovativnih poslova, koji su u fokusu plana poslovanja MF grupe. 

Osim tradicionalno dobre komunikacije s klijentima, ono što se neće mijenjati  je i odnos prema društveno odgovornom poslovanju. Zbog toga MF banka i MF grupa nastavljaju niz aktivnosti kojima će, kao i do sada, pomagati mnogobrojne institucije, zadužene za vaspitanje i obrazovanje, zdravstvo, kulturu, sport i slično.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu