Društvo

ZADOVOLJNA ODZIVOM PROSVJETNIH RADNIKA Trivić: Vakcinacija je preduslov sigurnijeg početka škole

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u posljednjih osam dana vakcinacije, prvom ili drugom dozom, vakcinisano je ukupno 660 prosvjetnih radnika, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

ZADOVOLJNA ODZIVOM PROSVJETNIH RADNIKA Trivić: Vakcinacija je preduslov  sigurnijeg početka škole
FOTO: VLADA RS

Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, izrazila je zadovoljstvo zbog značajno većeg broja prosvjetnih radnika koji su zainteresovani za vakcinaciju, te još jednom pozvala one koji to nisu do sada učinili da se vakcinišu prije početka nove školske godine.

– Svi prosvjetni radnici imaju priliku da se tokom ovog i mjeseca avgusta vakcinišu i zato očekujemo da će se u okolnostima trenutno povoljnije epidemiološke situaciju što veći broj njih i vakcinisati, a kako bismo bili što sigurniji u mogućnost početka naredne školske godine u školskim klupama – rekla je Trivićeva, naglasivši značaj redovnog odvijanja nastavnog procesa u samim školama i uz redovno trajanje nastavnog časa.

Ona je istakla da preventivna mjera vakcinacije protiv virusa korona predstavlja veoma značajnu aktivnost, jer je to jedan od preduslova sigurnijem povratku učenika i nastavnika u školske klupe od 1. septembra. To su, kako je naglasila, očekivanja Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Prihvati notifikacije