Hronika

ZAGRLILA OCA, PA POGINULA Porodica zavijena u crno nakon smrti četvorogodišnje djevojčice

Zar je moguće da se moj mali anđeo, moja ljubimica, moj ponos i dika, sa ovog preselila na onaj svijet? Ko će baku da drži za ruku kad šetamo Banjom... Nema više moje mile djevojčice, moje dobre Marte.

ZAGRLILA OCA, PA POGINULA Porodica zavijena u crno nakon smrti četvorogodišnje djevojčice
FOTO: Z. ILIĆ/RAS SRBIJA

Otišla je i ostavila nas da tugujemo za njom i sjećamo se njenog lijepog osmijeha. Zadesila nas je velika nesreća…

Ovim riječima, gotovo se gušeći u suzama, na pragu porodične kuće u Mataruškoj Banji nadomak Kraljeva, ispričala je Radica K. baka četvorogodišnje Marte, koja je u nedjelju po podne tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca, na putu Vukašinovac – Deligrad, piše Blic.

Prema ijrečima bake Radice, Marta je u nedjelju sa svojom majkom i očevim stricom, automobilom otputovala za Niš u posjetu svom ocu koji se nalazi na odsluženju kazne u tamošnjem Kazneno-popravnom zavodu. Stravična nesreća u ataru sela Vukašinovac desila se prilikom njihovog povratka kući.

– Išla je da posjeti oca, da ga vidi i zagrli. Mnogo su se voljeli. U povratku, kada su stali da naprave kraći predah, Marta je ostala u automobilu i rekli su joj da ne izlazi napolje. Kako su mi prenijeli, ona je, međutim, ipak uspjela da otključa vrata i sa lijeve strane izleti na kolovoz. U tom trenutku je naišao automobil i mojoj devojčici nije bilo spasa. Nema je, nema više bakinog čeda – jecajući dodaje Radica.

Ona ističe da vozača koji je usmrtio njihovu mezimicu ne krivi za tragediju.

– Nesreća nas je zavila u crno, i nas i porodicu tog čovjeka u automobilu koji je naletio na Martu. Rekoše da je i on bio sa djecom. Sigurno mu nije lako, a ništa čovjek nije kriv, ništa.

U dvorište porodične kuće u jednom od brojnih sokaka u Mataruškoj Banji pristižu rođaci, komšije, prijatelji i poznanici. Da izjave saučešće i podijele tugu.

– Još smo svi u šoku. Ne mogu da vjerujem šta se dogodilo. Nastradalo je dijete koje su svi mnogo voljeli – tiho nam kaže jedan rođak dok prilazi da izjavi saučešće.

I ovdašnji meštani kažu da u prvi mah nisu mogli da poveruju da je nastradala njihova mala komšinica.

– Mirno nedeljno veče zaparali su krici i jauci baka Radice. Najpre nismo znali šta se događa.. Bila je to dobra i vaspitana devojčica, uvek je vesela i nasmejana trčkarala sokakom. Užasna tragedija, šta drugo reći… – pričaju komšije

Minulog vikenda u saobraćajnim nesrećama poginulo je čak troje maloletnika sa teritorije Kraljeva i Vrnjačke Banje. Uz četvorogodišnju Martu, koja je nastradala u nesreći kod Aleksinca, život su u petak veče izgubili Petar N. (16) iz vrnjačkog sela Gračac i njegov drugar Aleksa G. (17). Njih dvojica nastradala su vozeći se motorom kada su najverovatnije zbog neprilagođene brzine izgubili kontrolu nad vozilom i snažno udarili u metalnu ogradu kraj puta.