Digitalna Srpska

Zahtjevi za ocjenu aplikacija: Savjet kako da ih isključite u par klikova

Bilo da koristite Ajfon ili Android, većina aplikacija koje preuzmete na svoj uređaj će vam u jednom momentu zatražiti da ih ocijenite. Međutim, problem nastaje kada takvo ponašanje postane toliko učestalo da vam već smeta.

aplikacija
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Naravno, zahtjev za ocjenjivanje nije nerazuman. Ocjene i recenzije pomažu developerima da isprave nedostatke u svojim aplikacijama, ali i pomažu drugim korisnicima koji žele da vide kako se ista svidjela onima koji su je već instalirali.

Ukoliko ste voljni da ostavite ocjenu i recenziju – odlično – međutim, razumijemo kako vas može “smarati” kada se to dešava nekoliko puta na dan ili vas prekida u radu. Ipak, ukoliko odbijete da date ocjenu, vrlo je vjerovatno da će vas aplikacija u jednom momentu opet pitati da to učinite.

Srećom, u zavisnosti od uređaja koji koristite, postoji način kako da zaustavite ove zahtjeve – zauvijek ili privremeno.

Evo i kako:

Kako zaustaviti zahtjeve za ocenjivanje aplikacije na Ajfon telefonima

Proces zaustavljanja zahteva za ocenjivanje na iPhone uređajima je veoma jednostavan, a potrebno vam je samo par klikova, prenosi UNA.

Otvorite “Settings”

Pronađite “App Store”

Isključite opciju “In-App Ratings & Reviews”

Pročitajte još

Kako zaustaviti zahtjeve za ocjenjivanje aplikacija na Android telefonima

Nažalost, moraćemo da vas razočaramo – Android korisnici nemaju opciju da zaustave zahtjeve za ocjenjivanje aplikacija.

Ukoliko ste vlasnik Android uređaja, preostaje vam jedino da ocijenite aplikaciju i riješite se zahtjeva jednom za svagda, ali i da je prevarite privremeno da ste je ocijenili.

Sve što je potrebno da uradite jeste da prihvatite ocjenjivanje, a zatim da se momentalno vratite nazad u aplikaciju. Što se aplikacije tiče, vi ste svoj posao obavili, međutim, može se desiti da od vas ponovo zatraži da je ocijenite nakon ažuriranja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije