Politika

ZAHVALIO IM SE ZA ENERGIJU I TRUD Vučić uručio odlikovanja za zasluge u borbi protiv virusa korona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je zlatne i srebrne medalje za zasluge u borbi protiv virusa korona institutima i ustanovama, koji su prethodno odlikovani povodom Dana primirja u Prvom svjetskom ratu, 11. novembra, zahvalivši im za energiju i trud u ovom teškom vremenu.

ZAHVALIO IM SE ZA ENERGIJU I TRUD Vučić uručio odlikovanja za zasluge u borbi protiv virusa korona
FOTO: DRAGAN KUJUNDZIC/TANJUG

Odlikovanja je Vučić danas u Predsjedništvu Srbije uručio čelnicima odlikovanih institucija, poručivši da su priznanja, iako ih oni koji primaju u ime radnih organizacija manje lično doživljavaju, najbolja ocjena njihovog rada na rukovodećim pozicijama.

– Zato što vi morate da pokažete poseban trud, energiju i želju da se posvetite poslu, da brinete o zaposlenima i o svojoj zemlji. Zato sam beskrajno zahvalan za energiju i trud u teškom vremenu, u kojem je uvijek najlakše kritikovati, pokazali ste da umete da se borite svakodnevno – rekao je Vučić.

On ih je zamolio da rade još vrijednije i upornije u budućnosti, javila je televizija Pink.

– Ono što vas razlikuje od ostalih je da ste imali više ciljeve, postavili ono što je društveno dobro iznad ličnih interesa. Vjerujem da ćemo se u budućnosti još viđati. Ovo nisu mala, već velika priznanja. Hvala vama i vašim zaposlenima – istakao je Vučić.

Zlatnom medaljom odlikovani su Institut za transfuziju krvi Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, Institut za primjenu nuklearne energije (INEP) i Institut za molekularnu genetiku i genetsko inženjerstvo (IMGGI).

Zlatne medalje za zasluge dodijeljene su i Javnom komunalnom preduzeću (JKP) “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad, te JKP “Vodovod” Sremska Mitrovica.

Srebrne medalje za zasluge dobili su Zavod za biocide i medicinsku ekologiju Beograd, JKP “Gradska čistoća” Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd. Odlikovani su i Gerontološki centar Beograd, Gerontološki centar Novi Sad, Gerontološki centar Šabac, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Nacionalna organizaciju osoba sa invaliditetom Srbije, Udruženje DŽedajski pokret Niš, i Centar za dnevni boravak djece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju “Mara” Niš.

Imena odlikovanih saopštena su na svečanosti u Predsjedništvu Srbije na sam Dan primirja, 11. novembra, ali tada medalje nisu uručene zbog epidemioloških razloga.

Medalje su uručene na odvojenim ceremonijama da bi bile ispoštovane epidemiološke mjere.