Politika

"Zajednički stav o imovini“ Počeo sastanak u Palati Republike

U Palati Republike počeo je sastanak političkih partija iz Srpske na poziv predsjednika Milorada Dodika s ciljem zauzimanja jedinstvenog stava o imovini.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je na sastanak pozvao predstavnike svih parlamentarnih političkih stranaka iz Srpske, a na njega su stigli predstavnici koalicije okupljene oko SNSD, kao i predsjednik SDS Milan Miličević dok su lideri PDP Branislav Borenović i koalicije „Za pravdu i red“ Nebojša Vukanović, odbili doći jer smatraju da o ovoj temi treba raspravljati u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dodik je najavio da će se na stolu naći dokument kojim bi stranke iz Srpske potvrdile ujedinjenost o njenoj samostalnosti u okviru BiH. Za njih je imovina pitanje opstanka Republike Srpske.

Pročitajte još

Dodik je najavio da će predložiti da budu odbačeni svi akti koji nisu u skladu sa Ustavom, što znači nasljeđe visokih predstavnika i rada Ustavnog suda BiH.

On je ocijenio da je pitanje imovine ključno i jedni mogući način da bude riješeno da dvije strane potvrde da imovina koja je u Srpskoj pripada njoj, a ona koja je u Federaciji pripada ovom entitetu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije