Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

„ZAJEDNO SMO JAČI“ Otac i sin zaraženi korona virusom imaju jasnu PORUKU

Društvo
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Zeničanin Haris Bjeloglavić, koji je bio u kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom u Centru za srce u Tuzli, od 31. marta, kada su mu saopštili da je pozitivan na korona virus, pod medicinskim je nadzorom kako bi što prije pobijedio infekciju.

U razgovoru za Avaz, iz izolacije Kantonalne bolnice Zenica, s Odjela za infektologiju, odlučio je ispričati kako se osjeća, kako provodi dane u bolnici, ali i kolika su, zapravo, podrška on i otac jedan drugome.

Kada je pomislio da mu u ovim trenucima ne može doći nijedna druga loša vijest, nažalost, saznao je kako je i njegov 61-godišnji otac zaražen.

– Iskreno, strahovao sam da je cijela moja porodica zaražena, jer sam bio u kontaktu s njima dok nisam znao da sam inficiran virusom. Iskreno, bio je to dodatni šok na onaj raniji, kada je meni rečeno da sam pozitivan – govori on.

Najprije je boravio u izolaciji stacionara Kantonalne bolnice Zenica da bi u petak uslijedio premještaj na Odjel za infektivne bolesti, gdje se nalazi njegov otac.

– Uslovi su, zaista, odlični. Sve je uredno i čisto, a osoblje je maksimalno prijatno. Konstantno nas obilaze i vade nalaze – govori on.

Ne krije da je susret s ocem, inače stopostotnim ratnim vojnim invalidom, bio itekako emotivan, posebno zato što je korona virus još svima nepoznanica pa su sada tu jedan uz drugoga da se zajedno izbore s bolešću.

– Kada smo se vidjeli, bilo nam je drago, sreći nigdje kraja. Lakše je odmah obojici. Zajedno smo jači, a lakše je i ostatku porodice – govori Bjeloglavić.

Ističe da su imali groznicu i temperaturu, ali ona je, srećom, iza njih. Dane u bolnici provode razgovarajući s ostatkom porodice, što im, ističe, takođe mnogo znači. Ne krije da trenutno imaju samo jednu želju.

Testirani su Bjeloglavićeva majka i supruga, ali su nalazi, srećom, negativni.

Naša želja

– Naša želja je da što prije izađemo iz izolacije, da pobijedimo korona virus i, uz Božiju pomoć, dođemo kući oporavljeni – zaključuje Bjeloglavić.

Terapija protiv korone

– Što se terapije tiče, meni je nastavljena terapija koju sam primao poslije operacije. Ostalo dobijemo po potrebi – otkriva Bjeloglavić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO