Gradovi

ZAJEDNO U HUMANOJ MISIJI Započela izgradnja kuće porodici Tošić iz Lipovica (FOTO)

Porodica Tošić iz Lipovica kod Lopara živi u izuzetno teškim uslovima, u oronuloj i trošnoj kući, koja je stara 110 godina.

ZAJEDNO U HUMANOJ MISIJI Započela izgradnja kuće porodici Tošić iz Lipovica (FOTO)
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Na inicijativu mjesne boračke organizacije krenulo se sa humanitarnom akcijom izgradnje novog doma za Maru Tošić i njena dva sina.

Akciji se pridružila i opština Lopare, na čelu s načelnikom Radom Savićem, i bračni par Dragica i Živojin Tošić iz Lipovica, koji žive i rade u njemačkom gradu Hanoveru.

– Opština Lopare i opštinska Boračka organizacija su izgradili temelj i obezbijedili dio građevinskog materijala, a dio nastavaka radova će finansirati porodica Tošić – rekao je načelnik Savić u svojoj izjavi novinarima.

On je pozvao privredne subjekte i pojedince da se uključe u ovo humano djelo, kako bi se starica sa sinovima do kraja ljeta uselila u novi dom i naveo da je ukupna vrijednost radova, po predračunu, približno 40.000 KM.

– Suprug i ja ćemo finansirati zanatske radove na objektu u vrijednosti od 10.000 KM – rekla je Dragica Tošić i dodala da se nada da će kuća uskoro biti završena i useljena.

Baka Mara kaže da je život nije mazio i da je sedamdesetih godina prošlog vijeka ostala bez supruga, koji je preminuo, te da je sama podizala troje djece.

– Teško sam oboljela. Nadam se da ćemo useliti u započetu kuću i tako bar malo olakšati težak život – rekla je starica.

A.E.

Prihvati notifikacije