Svijet

"ZAKAŠLJALI SU MI SE U LICE I POBJEGLI" I ministar zdravlja Irske žrtva morbidne igre

Irski ministar zdravlja Sajmon Heris rekao je da su mu se dvije osobe namjerno nakašljale u lice, kao dio “igre” na društvenim mrežama, piše Gardijan.

"ZAKAŠLJALI SU MI SE U LICE I POBJEGLI" I ministar zdravlja Irske žrtva morbidne igre
FOTO: GARETH CHANEY/POOL/EPA

Heris je na konferenciji za novinare o stanju korona virusa u toj zemlji otkrio da mu je par prišao u utorak dok je šetao od zgrade vlade do svoje kancelarije u Ministarstvu zdravlja u centralnom Dablinu.

Pomislili su da je smiješno da priđu i kašlju prema meni glasno, a zatim pobjegnu… čini se da je ovde u pitanju neka igra na društvenim mrežama, ali to nije igra, već je odvratno – rekao je Heris.

Prema njegovim riječima, oni koji to rade namjerno ciljaju starije ljude. On ih je pozvao da razmisle o masovnoj smrti koja se trenutno dešava u Italiji, Španiji i drugim dijelovima svijeta.

– Pomislite samo da je to bila vaša baka, deka, majka, otac, vaš prijatelj sa dijagnozom cistične fibroze. Takva ponašanja trebalo bi da kažnjavaju strogi zakoni – rekao je on, prenosi Blic.

Irska policija dobila je nekoliko prijava mladih koji kašlju prema starijim ljudima, ali kažu da su takvi slučajevi rijetki. Ovo bi moglo da predstavljati krivično djelo prema Zakonu o javnom redu, prenosi Gardijan.