Zabava

Zakazano još jedno ročište: Otac Britni Spirs izgubio pravo na njenu imovinu koja vrijedi 60 miliona dolara

Otac Britni Spirs izgubio je pravo da djelimično upravlja imovinom ove pjevačice. Džejmi Spirs kontrolisao je finansije i lične poslove svoje kćerke otkako je primljena u bolnicu 2008. godine, kao dio spornog pravnog sporazuma.

Zakazano još jedno ročište: Otac Britni Spirs izgubio pravo na njenu imovinu koja vrijedi 60 miliona dolara
FOTO: PAUL BUCK/EPA

Starateljstvo nad imovinom je česta pojava u većini saveznih država, a dešava se u slučaju kada osoba nije sposobna da se sama brine o svojoj imovini, prenosi Klix.

U novembru prošle godine, 39-godišnjakinja je bezuspješno pokušala izbaciti oca iz te uloge, a sudija je na tom saslušanju imenovao privatnu firmu “Bessemer Trust” za upravljanje pjevačicinim bogatstvom.

U to je vrijeme njezin advokat rekao da se plašila oca i da neće nastaviti pjevačku karijeru dok je on imao moć nad njom.

Na saslušanju u Los Angelesu u četvrtak, gospodin Spirs je izgubio pravo delegiranja investicijskih ovlašćenja za imanje koje je od prošle godine vrijedilo 60 miliona dolara.

Još jedno ročište u vezi ovog slučaja zakazano je za 17. mart.

Advokat Vivien Torin rekla je da je sporazum s firmom sklopljen nakon prošlogodišnjeg saslušanja te da je bio nejasan i dvosmislen, a sve u pokušaju da se oduzme autoritet gospodinu Spirsu.

Britni Spirs prodala je više od 100 miliona ploča, ali nije nastupala uživo od oktobra 2018. godine, a advokati gospodina Spirsa već su inzistirali na tome da ju je upravljanje poslovima spasilo od financijske propasti.

Prvih 11 godina Spirsa je zastupao advokat Endru M. Volet, ali je Volet dao ostavku 2019. godine.

Ubrzo nakon toga, gospodin Spirs privremeno je napustio upravljanje ličnim poslovima svoje kćerke, navodeći zdravstvene razloge, ali je zadržao ulogu upravljanja njenim finansijama.

Presuda dolazi nakon što je u SAD objavljen novi dokumentarac o pjevačicinoj karijeri.

Dokumentarni film o Britni Spirs govori o njenim usponima do slave, poteškoće s kojima se suočavala i kontroverze oko njene imovine.

Prihvati notifikacije