Hronika

ZAKLAO BIVŠU DJEVOJKU NASRED ULICE Protiv svirepog ubice podignuta optužnica

Više tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Dejana Dabovića (29) iz Herceg Novog za ubistvo djevojke Dušanke Jocović (25), krajem prošle godine, u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu.

ZAKLAO BIVŠU DJEVOJKU NASRED ULICE Protiv svirepog ubice podignuta optužnica
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Da podsjetimo, u policiji je posle hapšenja rekao “da nije mogao da podnese da više nisu zajedno.

Pre nekoliko mjeseci smo raskinuli dugogodišnju vezu. Volio sam je. Iako smo živjeli odvojeno, ja u Herceg Novom, ona u Novom Sadu, gdje je radila. Iz Crne Gore došao sam u ponedjeljak u Novi Sad. Iznajmio sam sobu u hostelu, blizu njene zgrade. Pratio sam je dva dana. Nisam je vidio sa drugim muškarcem, što mi je bilo drago.

Tog dana 28. decembra, sačekao ju je ispred zgrade, piše Kurir.

– Vidio sam je da ide sa posla, sa kesama punim voća i povrća. Istrčao sam ispred nje, a ona je počela da viče da je ‘ostavim na miru’. Ne znam, puklo mi je nešto u glavi, izvukao sam nož iz jakne i ostalo sve znate”, ispričao je tada novosadskoj policiji, hladnokrvno, bez trunke kajanja Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog, koji je ubodima nožem u predjelu vrata i grudnog koša, usmrtio Dušanku Jovović (25).

Poslije svirepog ubistva Dabović je pobjegao, vratio se u sobu u hostelu i spakovao stvari.

Prema nezvaničnim saznanjima, pozvao je taksi i dok je išao prema vozilu, policija ga je uhapsila. Osim za ubistvo, protiv njega je podnijeta i krivična prijava za razbojništvo koje se dogodilo 25. decembra, dan prije ubistva, u jednoj mjenjačnici u Bulevaru cara Lazara, gdje je, kako se sumnja, prijeteći nožem oteo pazar.