Banjaluka

Zalijevaju bašte i pune bazene: Iz "Vodovoda" apelovali da građani racionalno troše vodu za piće

Visoke temperature  su dovele do enormnog povećanja potrošnje vode, što je dovelo do poremećaja u vodosnabdijevanja sjevernih dijelova grada, poručili su iz preduzeća "Vodovod".

Zalijevaju bašte i pune bazene: Iz "Vodovoda" apelovali da građani racionalno troše vodu za piće
FOTO: GRAD BANJALUKA

Dodali su da se najveća potrošnju bilježi u prigradskim naseljima.

– Tu se većinom nalaze individualni objekti koji vodu koriste na zalijevanje bašta, voćnjaka, punjenje bazena i slično. Iz navedenih razloga došlo je do pada pritiska u mreži u sjevernom dijelu grada Banjaluka, a ako se potrošnja nastavi mogući su i prekidi u vodosnabdijevanju- objasnili su u “Vodovodu”.

Pročitajte još

Precizirali su da se zbog velike potrošnje vode trenutno javljaju poremećaji u vodosnabdijevanju u naseljima: Dragočaj, Ramići, Šargovac, Kuljani, Mišin Han, Potkozarje, Verići, Piskavica, Prijakovci i Trn.

– Ovom prilikom upućujemo apel svim potrošačima da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu za piće troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena i slično. Na taj način biće omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja. Takođe, molimo građane da ne koriste vodu sa hidranata koji su u nadležnosti “Vodovoda” zato što može dovesti do još većeg obaranja pritiska u mreži, a onda i do mogućeg ugrožavanja redovnog i kontinuiranog snabdijevanja potrošača vodom – zaključili su u ovom preduzeću.

Prihvati notifikacije