Gradovi

ZAMALO TUČA U KOVID BOLNICI Sukob pacijenata i medicinske sestre, intervenisala i policija

Situacija sa koronom u Kraljevu se naglo preokrenula, te je i ovaj grad sada na listi kritičnih i to na sedmom mjestu sa 169 novozaraženih za jedan dan.

ZAMALO TUČA U KOVID BOLNICI Sukob pacijenata i medicinske sestre, intervenisala i policija
FOTO:

Situacija je sve napetija, gužve u kovid bolnicama ogromne su, a juče uveče situacija je u jednom momentu bila na ivici tuče. Sada, naime, zbog nižih temperatura, pacijenti nisu više u mogućnosti da čekaju napolju ili u šatorima koji su postavljeni ispred, te su gužve ogromne ispred infektivnog odjeljenja Opšte bolnice u tom gradu, o čemu svjedoči i snimak koji smo objavili.

A nestrpljenje vrlo često prerasta i u svađe, koje su na ivici incidenta.

U ponedjeljak je, tako, kako saznajemo, došlo do sukoba između pacijenta i jedne medicinske sestre upravo u Opštoj bolnici, odnosno, ispred infektivnog odeljenja, pa je osoblje moralo da pozove i policiju.

Pročitajte još

Policija je došla na lice mjesta, situacija se smirila, i srećom niko nije bio povrijeđen. S druge strane, pacijenti se žale da ne dobijaju nikakve informacije od osoblja, prenosi Blic.

Kako smo saznali, problem je nastao jer je za kovid pozitivne ili one sa simptomima bolesti, namijenjen samo jedan rentgen aparat. A pored pacijenata iz Kraljeva, tu su i iz Vrnjačke Banje i Raške.

Dr Milan Parezanović načelnik Infektivnog odjeljenja Opšte bolnice “Studenica” u Kraljevu potvrdio je da je u ponjedeljak bilo tenzija, ali da se danas situacija smirila.

– Veći broj pacijenata koji je došao na pregled uticao je da se stvori napetija situacija između njih i medicinskog osoblja. Razlog je bio taj što je napolju hladno pa su mnogi morali da uđu unutra. Čak je i policija morala da interveniše. Ali, danas je drugačija slika – rekao je Perazanović, najavljujući bolju organizovanost.