Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZAPALILA BIH HRAM I SVA GOVEDA TAMO” Savjetnica ambasadora Crne Gore ŠOKIRALA izjavom

Svijet
Autor:

Foto: Facebook screenshot

Diplomatska predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj, Mirna Nikčević, napisala je na svom Fejsbuku nalogu povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, da bi zapalila taj hram i “sva goveda tamo”.

Nikčević, inače savjetnica crnogorskog ambasadora u Ankari, raspravljala je na toj društvenoj mreži o Trojčindanskom saboru i ljudima koji su prisustvovali saboru u Podgorici, i napisala: “Iskreno, zapalila bih taj Sram i sva goveda tamo”.

U odgovoru na primjedbu izvjesne Irene da je bila u manastiru Dajbabe, Nikčević ogovara da je što se tiče Dajbaba, išla tamo, kako kaže, da se zaj****a sa popovima mrznim…, i poručuje sagovornici: “Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih”.

Sabor je, inače, sazvan u subotu u znak protesta zbog najavljenog oduzimanja imovine, odnosno hramova, Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva je saopšteno da stavovi i komentari Mirne Nikčević savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, iznijeti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore.

Ministarstvo je najavilo da će preduzeti potrebne mjere kako bi ubuduće spriječilo ovakvu vrstu oglašavanja diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima zemlje.

Na Fejsbuku profilu Mirne Nikčević i dalje vodi raspravu sa onima koji je napadaju zbog objave vezane za Trojčidanski sabor, pri čemu ona, njeni pristalice sa jedne strane i oponenti s druge, razmjenjuju brojne uvrede. Objava o spaljivanju hrama obrisana je sa Fejsbuk stranice Mirne Nikčević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO