Hronika

Zaplijenjeni razni predmeti za nanošenje povreda: Iz BiH će biti protjerano 17 osoba zbog nereda u kampu Blažuj

Sarajevska policija i pripadnici Službe za poslove sa strancima su pretresli danas kamp Blažuj prilikom čega su pronašli 17 bezjednosno interesantnih osoba koje će biti protjerane iz države.

Zaplijenjeni razni predmeti za nanošenje povreda: Iz BiH će biti protjerano 17 osoba zbog nereda u kampu Blažuj
FOTO: KLIX/YOUTUBE/SCREENSHOT

Juče je Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru proterivanja iz zemlje za šest učesnika u neredima do kojih je došlo u srijedu u kampu Blažuj, a prilikom čega su povrijeđena dva policajca, pripadnik IOM, prevrnuta tri policijska vozila i uništeno 20-ak automobila, prenosi Klix.

Od pola šest jutros pa do devet sati, policijski službenici MUP KS su uz asistenciju Službe za poslove sa strancima provodili mjere i radnje iz svoje nadležnosti prilikom čega je učestvovalo 340 policijskih službenika i 13 pripadnika Službe za poslove sa strancima.

Pročitajte još

Obavljen je pretres određenih objekata u kampu i bezbjednosno interesantnih osoba. Utvrđeno je da u kampu ima oko 3.000 migranata te da su svi pretreseni s ciljem traženja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Pronađeno je sedamnaest osoba za koje postoje podaci da su počinioci krivičnih djela u BiH i zemljama u okruženju te su isti predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH. Oni su prebačeni u imigracioni centar nakon čega će nad njima biti obavljena kriminalistička obrada i biti izrečena mjera protjerivanja u zemlje porijekla.

U blizini pretresenih objekata su pronađeni odbačeni predmeti pogodni za nanošenje tjelesnih povreda (drvene i metalne poluge, odvijači, makaze, skalpeli, kuhinjski noževi).

Planske aktivnosti su provedene po naredbi izdatoj od Opštinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu