Hronika

“ZAR ŽIVOTI NAŠE DJECE VRIJEDE SAMO TOLIKO” Roditelji šokirani presudom pijanom vozaču za ubistvo ČETVORO MLADIH

Nikola Mihailović (28) osuđen je u Višem sudu u Beogradu na četiri godine zatvora i četiri godine zabrane upravljanja vozilom zbog saobraćajne nesreće na Ibarskoj magistrali u avgustu prošle godine, u kojoj je poginulo četvoro mladih.

“ZAR ŽIVOTI NAŠE DJECE VRIJEDE SAMO TOLIKO” Roditelji šokirani presudom pijanom vozaču za ubistvo ČETVORO MLADIH
FOTO: V. LALIĆ/RAS SRBIJA

U nesreći su život izgubili Katarina Ivanković (20), Aleksandar Savatić (22), Đorđe Belušević (22) i Đorđe Subotić (19). Viši sud je poslije izricanja presude Mihailoviću pritvor zamijenio kućnim pritvorom, piše Blic.

Kada je sudija pročitala presudu, članovi porodica nastradalih zaplakali su uz negodovanje.

– Sramota! Ubico! Ubio si Katarinu – povikala je žena iz publike, a Mihailović je spustio glavu.

Pročitajte još

Majka nastradale djevojke poslije presude je rekla da ne može da bude zadovoljna i da je bilo mnogo propusta od prvog trenutka posle nesreće.

– Sve nam je uzeo, uništio nam je život – rekla je Maja Ivanković.

Sudija Ivana Ramić navela je da je utvrđeno da je osuđeni kobnog dana vozio BMW u stanju teške alkoholisanosti, brzinom od 117 na sat, iako je ograničenje bilo 50, i tako izazvao opasnu situaciju. Nastradala Katarina Ivanković bila je putnik u njegovom automobilu, dok je poginuli Savatić vozio taksi “dačiju”, a Belušević i Subotić su bili putnici u njoj.

Stravična nesreća dogodila se u mjestu Županjac kada je Nikola, sa 1,36 promila alkohola u krvi, udario u “dačiju”, koja se uključila na Ibarsku.

Sudija je juče podsetila na nalaz veštaka, koji su utvrdili da je inicijalni krivac za nesreću vozač “dačije”, koji se nije bezbjedno uključio na glavni put.

– Olakšavajuća okolnost za Mihailovića je to što je vozač “dačije” izazvao opasnu situaciju, kao i to što je iskreno pokazao kajanje. Ipak, olako je držao do toga da do nesreće neće doći – rekla je sudija.

Podsjetimo, na početku suđenja Mihailović je izjavio da je kriv i da se kaje zbog tragedije.

– Bio sam pijan kad sam sjeo za volan. Neko me je zaslijepio farovima i zakucao sam se u “dačiju” ispred. Kajem se, želim da izjavim saučešće porodicama stradalih – rekao je Mihailović.

Porodica skrhana

Marija Savatić, majka nastradalog Aleksandra Savatića, juče nije skrivala da je ogorčena nalazom sudskih vještaka, koji su zaključili da je za nesreću kriv i njen sin.

– Ne kažem ja, možda ima i krivice mog djeteta, ali imaju li oni djecu? Neka im se vrati kako su radili. Zar životi naše djece vrijede po godinu dana? – pita se očajna majka.