Društvo

ZARAZA NE MIRUJE Još sedam osoba u BiH pozitivno na koronu, među njima četiri radnice bolnice

Još sedam osoba zaraženo je korona virusom u Bosni i Hercegovini, a riječ je o četiri slučaja iz Tuzle, dva iz Mostara te jednom iz Čapljine.

ZARAZA NE MIRUJE Još sedam osoba u BiH pozitivno na koronu, među njima četiri radnice bolnice
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tri medicinske sestre i jedna higijeničarka iz Klinike za bolesti uha, grla i nosa u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli zaražene su korona virusom. Ovu informaciju za Klix potvrdio je direktor tuzlanskog UKC Vahid Jusufović.

Prema njegovim riječima, one su bile u kontaktu sa glavnom medicinskom sestrom u Klinici za bolesti uha, grla i nosa kod koje je ranije potvrđena infekcija korona virusom.

Klinika trenutno radi u smanjenom kapacitetu, a u procesu su rada samo oni koji nisu bili s njima u kontaktu. Svo osoblje klinike smo testirali i trenutno čekamo rezultate analiza – rekao je Jusufović.

Broj zaraženih korona virusom u Univerzitetsklim kliničkom centru u Tuzli sada se popeo na devet osoba. Ranije je Odjeljenje neonatologije u Klinici za dječje bolesti zatvoreno zbog potvrde dva slučaja zaraze korona virusom kod medicinske sestre i doktorke.

Takođe, Klinika za kožne bolesti u potpunosti je zatvorena jer su SARS-CoV-2 virusom inficirane medicinska sestra i doktorka. U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testiran je 81 uzorak od čega su tri rezultata analiza bili pozitivni. Kako su naveli iz Štaba civilne zaštite HNK, dvije osobe su zaražene u Mostaru, a jedna je iz Čapljine.