Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZARAŽENA SAM, BJEŽI!” Pokušao da siluje Kineskinju, nije očekivao ovakav PREOKRET

Svijet
Autor:

Foto: Shutterstock

Koronavirus kao odbrana od napadača. Zvuči uvrnuto, međutim kada mozak potone u more adrenalina, jedina misao koja ispliva na površinu je, kako da izvučete živu glavu?

Sliku mirne večeri u gradiću Pingba, udaljenog od Vuhana samo tri sata vožnje, promijenio je jedan incident. Petak uveče, građani odlaze svojim domovima, svi u neizvjesnosti izazvanoj zbog epidemije koronavirusa, koju je proglasila Svjetska zdravstvena organizacija. Ulice su mirne, a u stanovima novi dan i vijesti čekaju građani Pingba.

Te večeri u svom stanu nalazila se i Ji, kako ju je policija u svom izvještaju nazvala. Ona je, spremajući se za noćni počinak, čula zvuke koje dolaze iz susjedne sobe. Vrlo brzo, potom, napadač Ksiao (25) ušao je u njenu sobu i krajnje iznenađenju Ji pokušao da siluje.

Zatečena novonastalom situacijom jedine stvari koje je ova domišljata Kineskinja mogla da se sjeti bila je upotreba koronavirusa u svoju odbranu. Ona je u trenutku počela da viče i ponavlja kako je zaražena koronavirusom i kako se juče vratila iz Vuhana, epicentra iz kojeg je virus krenuo da se širi.

– Ja sam u karantinu u svom stanu. Zaražena sam – ponavljala je ona neprestano kašljući dok je napadača gurala od sebe.

Sada iznenađenog Ksiaoa, provalnika, uhvatila je panika i on je počeo da bježi iz stana sa prethodnih ukradenih 3.080 juana (46.923 dinara).

Nakon što je Ji slučaj prijavila policiji, krenula je potraga za nasilnikom. Samu istragu pratile su izvjesne poteškoće u identifikovanju počinioca, s obzirom na to da svi stanovnici ovoga grada nose maske u cilju zaštite od virusa.

Griža savjesti bila je jača od ideje da se iz ove nedaće izvukao. Ksiao je u ponedjeljak u pratnji svoga oca došao u policijsku stanicu i ispričao šta je uradio tog petka uveče, kada je bez para izašao na ulicu sa idejom da opljačka. Od tog trenutka on se nalazi u pritvoru.

Podsjetimo, od koronavirusa u svijetu je stradalo najmanje 427 ljudi, a zaraženo je više od 20.000.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO