Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZARAŽENI IZ GRADIŠKE USPJEŠNO SE OPORAVLJAJU U Studentskom centru “Nikola Tesla“ sve po planu

Regioni
Autor:

Foto: Miloš Vujnić/Ustupljena fotografija

Tomo Kovačević, Milan vbujić, Miloš Vujnić

Nekoliko Gradiščana, među desetoro zaraženih korona virusom, poslije bolničkog liječenja i ukazane pomoći u gradiškim medicinskim ustanovama Domu zdravlja i Bolnici, dobro se osjećaju u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci. Oni su za Srpskainfo ispričali svoja iskustva, počev od informacije da su zaraženi te svemu što se poslije dešavalo, kod njih i u njihovim porodicama, radnom kolektivu, njihovim sredinama.

– Svi smo dobro, u Centru „Nikola Tesla“ je sve savršeno, smještaj, hrana, medicinska njega… Nemamo ni jednu primjedbu, naprotiv, samo pohvale. Razgovaramo, gledamo TV program, čitamo portale i novine, knjige takođe jer imamo pristup biblioteci, naravno pridržavajući se svih zdravstvenih preporuka – kaže Milan Vujić, zaposlen u Zavičajnom muzeju Gradiška.

Foto: Ustupljena fotografija/Miloš Vujnić

Milan Vujić

On napominje da od početka, od saznanja da je zaražen koronom, ima podršku i pomoć direktora Bojana Vujinovića i svih kolega s posla.

– Najteža je bila spoznaja da sam dobio koronu a kasnije i šok jer su zaraženi cijela porodica, supruga, djeca pa čak i roditelji. Mama Grozda je bila u bolnici, sada je ona kao i svi ostali sasvim dobro. Ja sam takođe dobro. Mnogo mi znači ohrabrenje rodbine, kolega, prijatelja iz Gradiške, to mi daje snagu – kaže Tomo Kovačević iz Romanovaca, inače radnik Šumarije.

Foto: Ustupljena fotografija/Milan Vujić

Tomo Kovačević

U Studentskom centru je i njegov radni kolega Ermin Ćehajić koji je stigao prije nekoliko dana.

– Dobro sam, zadovoljan oporavkom i zdravstvenom situacijom. Sve pohvale – naglasio je Ćehajić.

Foto: Ustupljena fotografija/Milan Vujić

Ermin Ćehajić

Među prvima koji su zaraženi virusom u Gradiški je Miloš Vujnić, direktore Turističke organizacije.

– U početku me uhvatila panika, strah, neizvjesnost… Mnogo su mi značili savjeti naših medicinara, Slađane Tepavac, šefice Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja koja me ohrabrila, dala mi mentalnu snagu. Naravno, dobro sam – rekao je za Srpskainfo Miloš Vujnić.

Foto: Ustupljena fotografija/Miloš Vujnić

Miloš Vujnić i Milan Vujić

On kaže da u Centru ohrabruju jedni druge, da je to veoma važno, i da u posebnim okolnostima grade prijateljstva. Pomenuo je i Banjlučanina Dušana Petrovića koji je često u gradiškom društvu i koji se takođe uspješno oporavlja.

Podrška gradske uprave

Sagovornici Srpskainfo naglašavaju da od početka imaju nesebičnu i važnu podršku gradske uprave.

– Gradopnačelnik Zoran Adžić, njegova zamjenica Dragana Ilić, direktor bolnice Rajko Dodik, direktorica Doma zdravlja Vesna Gluvić Čelić i ostali su na stalnoj usluzi nama i našim porodicama. To je veoma važno i mi takav gest veoma cijenimo i uvažavamo – kazali su nam Milan Vujić, koji je poslije višednevnbog bolničkog liječenja u Gradiški premješten u Banjaluku te Tomo Kovačević, Miloš Vujnić, Ermin Ćehajić.

Oni su ekskluzivno za Srpskainfo ustupili i fotografije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO