Gradovi

ZARAŽENO 200 DJECE Najkritičnije u OVOM vrtiću, čak 77 mališana pozitivno na koronu

U Kantonu Sarajevo virusom korona zaraženo je 130 djece uzrasta od šest do 14 godina, a najkritičnije je u vrtićima "Djeca Sarajeva" u kojima je u posljednjih 15 dana zaraženo 77 dječaka i djevojčica uzrasta do pet godina, izjavio je kantonalni ministar za obrazovanje, nauku i mlade Anis Krivić.

ZARAŽENO 200 DJECE Najkritičnije u OVOM vrtiću, čak 77 mališana pozitivno na koronu
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Nastava se zbog pandemije virusa korona odvija otežano jer je više od 140 radnika u vrtićima i osnovnim školama u izolaciji i samoizolaciji, prenosi Avaz.

Predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i vaspitanja Kantona Sarajevo Saudin Sivro izjavio je da je situacija veoma loša, te da sindikat ove sedmice sprovodi anketu i svim bazama.

– Nepoštivanje epidemioloških mjera, porodični i jaranski klasteri, političke kampanje, stranačka sijela i skupovi, kafenisanja i šopingovanja po tržnim centrima, derneci po noćnim klubovima i sve slično tome, doveli su do onoga što uopšte nije dobro za nas i ne ukazuje na poboljšanje stanja – istakao je Sivro.

Predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, vaspitanja, nauke i kulture Faruk Bešlić prognozira da bi, ukoliko se ovakvo stanje zadrži, nastavni proces mogao biti ozbiljno doveden u pitanje.

– Sindikat zna da imamo dosta nastavnika koji su zaraženi i koji se nalaze u samoizolaciji. U pitanju su uglavnom porodični klasteri. Zbog manjka nastavnog kadra, kvalitet nastave već odavno je došao u pitanje. Naši radnici su prinuđeni da rade u nemogućim uslovima, onlajn nastava nam svakako zadaje dosta problema – istakao je Bešlić.