Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Zasjedanje parlamenta OBILJEŽILI HITOVI: Ovako su poslanici ZASMIJAVALI JAVNOST (VIDEO)

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Vrijeđanja i međusobna prepucavanja poslanika opozicije i vladajuće koalicije postali su već učestala slika rada parlamenta Srpske, a trodnevno zasjedanje ovog najvišeg zakonodavnog organa prošle sedmice nije prošlo ni bez legendarnih izjava pojedinih poslanika, koji su izazvali salve smijeha.

Mi smo izdvojili samo nekoliko njih koji su izazvali najviše pažnje, ali i smijeha.

Među najveće hitove definitivno bi se mogao svrstati komentar šefa Kluba poslanika SNSD Igora Žunića, koji je, reagujući na česte verbalne okršaje poslanika opozicije i vladajuće koalicije iz Hercegovine, zamolio službu NSRS da naprave brošuru o tome ko je ko u tom dijelu Srpske.

– Možda radi lakšeg rada ovdje da nam služba i generalni sekretar NSRS napravi jednu brošuru o tome ko je ko u Hercegovini, jer bi se tako mogli laše snaći oko ovih imena i prezimena, ko je čiji rođak, ko je čiji djed, ko gdje radi i slično. Ne bi bilo loše da i mi znamo o kome se ovdje govori – kazao je Žunić.

Kao i na prethodnim sjednicama, najveći šou u parlamentu je pravio poslanik PDP Draško Stanivuković, koji je uspio da iznervira najveći broj poslanika vladajuće koalicije, ali i da izazove opšti smijeh.

– Jesi li ti konobar?! Radi li on u restoranu, jesi li prijavljen?! – upitao je zbunjeni Stanivuković nakon što mu je poslanik SNSD Srđan Mazalica u jeku rasprave o tome zašto se u skupštinskom restoranu ne izdaju fiskalni računi, donio na sto račun, kako bi mu dokazao suprotno.

❌ Пије се АЛКОХОЛ и НЕ ИЗДАЈУ СЕ РАЧУНИ у СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

❌ Пије се АЛКОХОЛ и НЕ ИЗДАЈУ СЕ РАЧУНИ у СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!➡️ Ви ако НЕ ИЗДАТЕ РАЧУН у вашем КАФИЋУ, он ће БИТИ ЗАТВОРЕН и добићете ВЕЛИКЕ КАЗНЕ!‼️ Скупштина која то ПРОПИСУЈЕ, то исто НЕ ПОШТУЈЕ!? Настављамо борбу даље..***❌ Pije se ALKOHOL i NE IZDAJU SE RAČUNI u SKUPŠTINI REPUBLIKE SRPSKE!➡️ Vi ako NE IZDATE RAČUN u vašem KAFIĆU, on će BITI ZATVOREN i dobićete VELIKE KAZNE!‼️ Skupština koja to PROPISUJE, to isto NE POŠTUJE!? Nastavljamo borbu dalje..

Gepostet von Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković am Mittwoch, 17. April 2019

Ponovo je salvu smijeha izazvao i nakon što predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović nije primjetio da se ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević nalazi u sali.

– Dragi ministre vas treba legitimisati, vas niko ne zna. Evo ministra unutrašnjih poslova ispred vas pa neka provjeri vaš identitet – kazao je Stanivuković.

❌ Ни ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ не зна овог МИНИСТРА!

❌ Ни ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ не зна овог МИНИСТРА!‼️ ПЛАТА уредно ЛИЈЕЖЕ!➡️ Народе, ОТВОРИ ОЧИ!

Gepostet von Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković am Dienstag, 16. April 2019

Ništa manji smijeh nije izazvao ni šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić nakon što je ušao u verbalni sukob sa Stanivukovićem, kojeg je optužio da priča o svemu, osim o temi koja je na dnevnom redu.

Foto: Srna

Kostadin Vasić

–Malo mu je vremena deset minuta, pa predlažem da Stanivuković osnuje svoju televiziju – DSAT, odnosno Draško Stanivuković TV, pa brate neka tamo pušta šta hoće – rekao je iznervirani Vasić, što je izazvalo smijeh prisutnih.

Hitovima se pridružio i predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović kada je zamolio poslanike i ministre da u javnom obraćanju na sjednicama NSRS više ne koriste riječ “dragi”/“draga“, aludirajući na to što pojedini poslanici često koriste riječ “dragi predsjedniče” ili “dragi ministre”.

❌ Толико је мало ЉУДСКОСТИ у овој СКУПШТИНИ да им је и ријеч ,,ДРАГИ’’ почела СМЕТАТИ, па је ЗАБРАНИШЕ!

❌ Толико је мало ЉУДСКОСТИ у овој СКУПШТИНИ да им је и ријеч ,,ДРАГИ’’ почела СМЕТАТИ, па је ЗАБРАНИШЕ!‼️ ,, Како МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ може бити ДРАГИ’’, несвјесно ВЕЛИКУ ИСТИНУ је рекао предсједник Скупштине Републике Српске.

Gepostet von Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković am Mittwoch, 17. April 2019

– Gospodine Stanivukoviću nema dragi. Maloprije smo rekli nema dragi, već ima zvanično obraćanje. Nemojte da vas stalno opominjem. Gdje će ministar policije biti dragi?! – upitao je Čubrilović.

Foto: N1

Smijeha nije manjkalo ni kada se raspravljalo o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kada je predsjednik Kluba poslanika „Zajedno za BiH“ Edin Ramić kazao da je policija Srpske uspješno upravljala s migrantima i sa nekoliko saobraćajaca, koji su ih usmjeravali u Federaciju BiH.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Miladin Stanić

Među hitove može se uvrstiti i izjava šefa Kluba poslanika SDS Miladina Stanića, koji je nezadovoljan odgovorom ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenke Golić na postavljeno pitanje kazao da mu sve liči kao na kišu oko Kragujevca.

– Sve ovo mi liči na “j**e lud zbunjenog. Kako možete prodavati imovinu na takav način. Pa ni sjemenke na pijaci se ne prodaju tako – kazao je Stanić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO