Politika

Zasjedao Savjet ministara: Krišto poručila da je usvojen Nacrt budžeta za period do 2025. godine

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto rekla je da je danas usvojen Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za period od 2023. do 2025 godine, koji je usaglašen sa Globalnim fiskalnim okvirom, kao i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu od 1.315.400.000 KM ili 23 odsto više u odnosu na prethodnu.

savjet ministara bih
FOTO: HARUN MUMINOVIĆ/FENA

Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu iznosi 1.315.400.000 KM ili 23 odsto više u odnosu na prethodnu, odnosno 241,8 miliona KM. Rashodi su na nivou pokrivenosti i ništa nije ostalo nepokriveno – rekla je ona.

Pročitajte još

Krišto je navela da je budžet je kreiran u skladu sa prioritetima sprovođenja reformi, ispunjavanja uslova za evropsko partnerstvo, realizacije programa rada ministarstava, kao i kapitalnih izdataka institucija BiH, piše RTRS.

Ona je rekla da je prilikom kreiranja budžeta vođeno računa i o poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih u institucijama BiH, što uključuje i povećanje osnovice sa 535 na 600 KM za narednih devet mjeseci, kao i uvećanje regresa za godišnji odmor sa 300 na 450 KM.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu