Hronika

ZASPALA PORED UPALJENE SVIJEĆE Vatrena stihija zgradu pretvorila u zgarište

Požar koji je prošle nedjelje progutao zgradu sa 20 stanova u naselju Ekonomija 1 u Baču najverovatnije nije namjerno izazvan.

ZASPALA PORED UPALJENE SVIJEĆE Vatrena stihija zgradu pretvorila u zgarište
FOTO: N. MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Na osnovu dosadašnje istrage i prikupljenih dokaza, sve ukazuje da je u ovom slučaju riječ o nehatu, što potkrepljuje i priznanje osumnjičene M. J. da je zaspala pored upaljene svijeće, koja je najvjerovatnije pala i zapalila njihov stan, a vatra se brzo proširila. Istraga se vodi i protiv njenog sina S. J., a poslije saslušanja u Osnovnom javnom tužalaštvu u Bačkoj Palanci pušteni su da se brane sa slobode.

S. J. je ispričao da je te noći došao kući, pozdravio se sa majkom i otišao u svoju sobu da spava, navode Novosti. Kada su ih probudili dim i vatra, otišao je do komšije i rekao da pozove vatrogasce, govoreći da je u njihovom stanu buknuo požar. Čitava zgrada brzo se pretvorila u zgarište, a svi stanari privremeno su smješteni u objekat bivšeg Omladinskog centra “Cvrčak”. Požar je ugrozio 16 porodica sa ukupno 35 članova.

Zamjenica predsjednika opštine Bač Marina Balaban napominje da će oni odatle uskoro biti preseljeni u nekadašnju poslovnu zgradu u centru Bača, u kojoj će bivše kancelarije biti preuređene u stanove.

– Njima je u zgradi “Cvrčka” obezbjeđeno grijanje, a lokalna samouprava finansira i tri obroka dnevno, koja dobijaju posredstvom Crvenog krsta. Nezgodno je jedino što su svi u istoj prostoriji, zbog čega im mora biti obezbjeđen bolji smještaj, u kojem će biti još nekoliko mjeseci dok se za njih ne podigne nova stambena zgrada – rekla je Balabanova.

Sekretar Crvenog krsta u Baču Nedeljko Guteša kaže da su iz Novog Sada, za ljude koji su preživjeli požar, dopremljeni kreveti, dušeci, posteljina i kompleti kuhinjskog pribora. On navodi da su građani za njih prikupili velike količine garderobe, obuće, hemijskih artikala i raznih drugih potrepština, pišu Novosti.