Politika

Zašto DNS nema pravo na Prijedor? (VIDEO)

DNS je nakon 16 godina vlasti Prijedoru ostavio veliki broj nezavršenih projekata, infrastrukturnih problema, praznih obećanja i ogromne dugove zbog kojih ne prestaju da stižu sudske presude na adresu Gradske uprave.

Zašto DNS nema pravo na Prijedor? (VIDEO)
FOTO: SRPSKA TUBE/YOUTUBE

Primjer politike DNS-a je fantomska kanalizacija u Mjesnoj zajednici Tukovi u koju je uloženo devet miliona KM, a koja nikada nije završena.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Tukovi Zoran Jeftić poručuje da DNS ništa nije učinio dobro za ovo mjesto.

– Kanalizaciju u Tukovima su počeli da grade prije 18 godina, a nikada nije završena. Kada su izvodili radove ostali su šahtovi iznad puteva zbog kojih vozila ne mogu da prolaze ulicama. Imamo 1.000 septičkih rupa oko bunara iz kojih crpimo vodu – kaže Jeftić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ljubija Goran Praštalo ističe da Ljubija za 16 godina vladavine DNS-a  nije dobila ništa.

– Ljubija je bila rudarsko mjesto u kojem je radilo više od 5.000 rudara. Ovdje su gostovali Pavaroti i Bobi Fišer. Od nekadašnje poznate rudarske varošici danas je ovo sablasno mjesto – ističe on.

Primjer lošeg odnosa DNS-a prema svom gradu je i Sportska dvorana na Urijama u koju je uloženo oko šest miliona KM, a koja nikada nije završena.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević ističe da je ovaj projekat “pojelo vrijeme”.

– Trebalo je davno biti završeno, a zašto nije idemo pitati onoga ko je bio na vlasti u gradu Prijedoru – zaključuje Kovačević.

(Zakupljen prostor)

A.E

Prihvati notifikacije