Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZAUSTAVITI JAVNE TENDERE” Šarović pozvao na štednju u vrijeme pandemije

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik SDS Mirko Šarović pozvao je danas vlast da zaustavi nepotrebne javne nabavke u zemlji i kazni one koji se neodgovorno ponašaju u vrijeme pandemije korona virusa.

– I pored brojnih zahtjeva javnosti i apela struke da se u ovom trenutku prekine sa nepotrebnim javnim nabavkama, vlast i dalje nastavlja sa praksom rasipanja javnog novca – navodi se u saopštenju iz SDS Šarovićeva izjava.

On dalje navodi da u vrijeme dok se od građana traži i na njih apeluje da budu solidarni i uplaćuju vlastita sredstva u Fond solidarnosti za borbu protiv korona virusa, a Srbija zbog nestašice osnovnih sredstava i opreme u zdravstvenom sektoru u Republiku Srpsku šalje urgentnu pomoć, neki u vanrednoj situaciji i u ovako kritičnom trenutku za cijelu zemlju raspisuju i provode javne tendere i nepotrebno troše milione za nabavke softverske opreme.

Šarović ističe da dani pred nama, pored zdravstvene brige, nose i onu koja tek slijedi – održavanje ekonomije koja već sada trpi i na velikom je iskušenju.

– Vlada Republike Srpske sada je na velikom ispitu – Da li može i da li hoće zaustaviti nedodirljive i spriječiti ovu sramotu?! – naveo je Šarović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO