Hronika

Završena obdukcija tijela pronađenog u predjelu Majevice "Muškarac ubijen, za osumnjičenog ćemo tražiti pritvor"

Završena je obdukcija tijela muškarca koje je pronađeno u blizini planinarskog doma Sv. Bernard, a za osumnjičenog za ubistvo ćemo zatražiti pritvor, potvrđeno je iz Tuzilaštva Brčko distrikta.

policijsko auto Brčko
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH, u saradnji sa Policijom distrikta danas je nastavilo sa intenzivnim provođenjem istražnih radnji u ovom slučaju. U prostorijama Gradske mrtvačnice u Brčkom izvršena je obdukcija leša L.Č, a obavljeni su i pretresi njegove kuće, kao i kuće M.A., koji je doveden u vezu s nasilnom smrću žrtve – rečeno je iz Tužilaštva.

Pročitajte još

Kako su dodali, nakon sprovođenja M.A. u prostorije Tužilaštva distrikta, dežurna tužiteljica ispitala je ovo lice u svojstvu osumnjičenog, stavljajući mu na teret ubistvo.

– S tim u vezi, on je po obavljenom ispitivanju u Tužilaštvu i dalje zadržan, a dok traje njegovo 24-časovno zadržavanje, Tužilaštvo će tokom dana podnijeti prijedlog Osnovnom sudu da mu se odredi pritvor – rečeno je iz Tuzilaštva za “Nezavisne novine”.

Kako su dodali, u pretresima dva stambena objekta izuzeti su predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz pri donošenju sudske odluke o pritvoru, te u daljem toku krivičnog postupka, pišu Nezavisne.  

– Istražne radnje u ovom predmetu i dalje se intenzivno nastavljaju – rekli su iz Tuzilaštva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije