Hronika

Završena obdukcija ugljenisanog tijela: Muškarac (32) iz Mostara počinio samoubistvo

Utvrđen je identitet ugljenisanog tijela pronađenog u automobilu zapaljenom u mjestu Varda kod Mostar te je obdukcijskim nalazima i provedenim vještačenjima utvrđeno je da se radi o 32-godišnjem Mostarcu koji je izvršio samoubistvo.

policija federacija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Portparolka Tužilaštva HNK u Mostaru Ana Rajič ističe kako je utvrđeno da se radi o osobi inicijala B.M. (1991.) iz Mostara, odnosno vlasniku motornog vozila pronađenog na licu mjesta.

-Prema svim prikupljenim informacijama od policije, obavljenom uviđaju, te obavljenom pregledu i obdukciji pronađenog tijela, koju je obavio vještak sudske medicine, utvrđeno je da nema naznaka da bi se radilo o nasilnoj smrti uzrokovanoj od strane druge osobe i da u navedenom slučaju ne postoje obilježja krivičnog djela, već da se radi o suicidu – kazala je Rajič.

Podsjetimo da je Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Mostar 24. maja u 12.19 prijavljeno da se vidi gusti crni dim, u mjestu Varda, te su odmah na mjesto događaja izašli vatrogasci.

Pročitajte još

Oni su zatekli automobil u plamenu, te ugasili požar i pozvali policiju, a u automobilu marke „pasat“ je pronađeno potpuno ugljenisano tijelo jedne osobe.

Dežurni tužilac HNK je tada rekao da se ne može prepoznati je riječ o muškarcu ili ženi, te je naložena obdukcija kako bi se utvrdio identitet pronađene osobe i okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda, piše Kliks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije