Banjaluka

Završena podjela pozivnih pisama: Prijave za učešće u prvoj Skupštini građana otvorene do 14. decembra

Završena je podjela pozivnih pisama za formiranje prve Skupštine građana, a u okviru projekta „Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“, koji Grad Banjaluka realizuje u saradnji sa Savjetom Evrope.

BANJALUKA GRADJANI
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, pozivna pisama dostavljena su na ukupno 5.000 nasumično odabranih adresa, a do sada je preko 200 građana iskazalo interesovanje da postanu članovi prve Skupštine građana u našem gradu i na taj način diskutuju o važnim društvenim temama, te učestvuju u izradi preporuka koje će odražavati potrebe i interese svih građana naše zajednice.

Pročitajte još

Građani koji su zaprimili pismo, prijaviti se mogu najkasnije do 14. decembra u skladu sa uputstvom koje je priloženo uz pozivno pismo.

Inače, Skupštinu građana će činiti 35 učesnika, a prvo zasjedanje na temu „Preduzetništvo i mladi“ trebalo bi da bude održano u frebruaru naredne godine.

Iako je Grad Banjaluka brojnim projektima pomogao i podržao mlade preduzetnike u našoj zajednici, kroz ovu važnu temu svakako će biti otvorene nove perspektive i razmotrene ideje koje će doprinijeti unapređenju preduzetništva u našem gradu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije