Društvo

ZAVRŠENI RADOVI NA PAVILJONU DVA O cijenama smještaja će se tek raspravljati

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je da su završeni radovi na obnovi paviljona dva Studentskog centra Banjaluka, dok će radovi na paviljonu jedan biti završeni do kraja novembra.

ZAVRŠENI RADOVI NA PAVILJONU DVA O cijenama smještaja će se tek raspravljati
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Nakon obilaska paviljona dva i studentske menze, Malešević je rekao novinarima da se radi na pripremama za tehnički prijem radova, kako bi studenti uskoro mogli da usele u paviljon dva.

-Paviljon jedan će nastaviti da se radi i uvjeren sam da će biti završen u roku, do kraja novembra, te da će studenti u ovom semestru moći useliti i koristiti i taj paviljon istakao je Malešević.

On je rekao da će studenti brucoši biti smješteni u paviljonima tri i četiri, dok ne budu opremljene sobe u obnovljenim paviljonima.

– Smještaj u paviljonima za studente će biti veoma lijep i mnogo bolji u odnosu na smještaj koji su imali –  istakao je Malešević.

Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin rekao je da su u paviljonu dva okončani molerski, zidarski i instalacijski radovi, koji su urađeni kvalitetno i da će smještaj studenata biti komforan.

Prema njegovim riječima, naredne sedmice počeće namještanje pojedinačnih soba u paviljonu dva, dok će paviljon jedan biti završen do kraja novembra.

Gajanin je podsjetio da nastava na banjalučkom Univerzitetu počinje 8. oktobra umjesto 1. oktobra, kako je bilo predviđeno, zbog obnove paviljona dva i oktobarskog ispitnog roka koji se završava u ovoj sedmici.

Pomoćnik direktora Studentskog centra Banjaluka Zdravko Špirić rekao je novinarima da je tender za nabavku namještaja u paviljone u toku, te da poslije 10. oktobra očekuje potpisivanje ugovora sa određenim ponuđačem.

– O cijenama smještaja je rano govoriti jer predstoje konsulatacije sa rersornim ministarstvom, predstavnicima studenata i studentskih organizacuja koje su zainteresovane za smještaj u paviljonima – zaključio je Špirić.

Vlada Republike Srpske za obnovu paviljona jedan i dva Studentskog centra Banjaluka obezbijedila je 3,3 miliona KM.