Gradovi

ZAVRŠIO NA DRVETU Paraglajder doživio peh na takmičenju, policija ga pronašla upetljanog u šumi (FOTO)

Učesnik Evropskog prvenstva u paraglajdingu koje se održava u Nišu od 25. jula do 6. avgusta, doživio je neobičan peh, kada se zapetljao u drveće u jednoj šumi u okolini Svrljiga.

ZAVRŠIO NA DRVETU Paraglajder doživio peh na takmičenju, policija ga pronašla upetljanog u šumi (FOTO)
FOTO: MARKO ŽARAC/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Policija je danas oko 14.50 sati obaviještena da sa jednog drveta visi paraglajder. Na lice mjesta upućeni su i vatrogasci i ekipa Doma zdravlja, koji su pomogli policijskim službenicima da sportistu spuste nepovrijeđenog. On je poleteo sa stijene Višegrad, glavnog poletišta za takmičare iznad sela Oreovac, ali su ga vazdušne struje odnijele u nepredviđenom pravcu navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Spasen je i skinut sa drveta, nedaleko od gradskog groblja tokom posljednjeg takmičarskog dana.

Полицијски службеници Полицијске станице у Сврљигу и Ватрогасно спасилачке јединице још једном су потврдили да су ту за…

Posted by Министарство унутрашњих послова Републике Србије on Friday, August 5, 2022

Njemački takmičar, kako se saznaje, bio je zaglavljen na drvetu u Svrljigu. Njega su, brzom intervencijom, spasili policijski službenici Policijske stanice u Svrljigu i Vatrogasno spasilačke jedinice.

Takmičenje je okupilo 130 najboljih pilota iz 30 evropskih zemalja, ali i iz Južne Amerike, Azije i Afrike s obzirom na to da se radi o manifestaciji otvorenog tipa. Oni su se takmičili u tzv. preletu, čiji je cilj da se za što kraće vrijeme pređe dionica od 80 do 120 kilometara ka ciljevima na pravcima Pirot – Dimitrovgrad, Knjaževac – Zaječar i Leskovac – Vranje, piše Informer.

Prihvati notifikacije